Vali Tekmen: Bölgesel kalkınmanın özünde sınır ticareti var

Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, ''Bölgesel kalkınmanın özünde sınır ticareti var'' dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya gelen Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, 3 yıl önceki Ardahan ile günümüz Ardahan'ı arasında büyük bir farkın söz konusu olduğunu söyledi.

3 yıl önce göreve başladığında belirlediği hedefleri tek tek yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Tekmen, şunları kaydetti:

''Bölgede imkânlar sınırlı. Ama biz imkânsızlıklara rağmen bir şeyler yapmanın gayreti içinde olduk, olmaya da devam edeceğiz. Amacımız zoru başarmak. Ardahan'da da bunu başarıyoruz. Çünkü hiç bir zaman ümitsizliğe yer vermedik. Ümitle, emin adımlarla yolumuza devam ettik.''

Bir çok yönüyle Ardahan'ın geliştiğini ve büyüdüğünü kaydeden Tekmen, ''Eğitimde derslik ortalaması olarak kolejler seviyesine ulaştık. Şükürler olsun bu çok büyük bir başarı. Bunu Sayın Milli Eğitim Bakanımız da teyit etti. Eğitimde artık kaliteyi arttırmanın yoluna girdik'' diye konutu.

Sınır ticaretinin önemine de değinen Tekmen, Bölgesel kalkınmanın özünde sınır ticareti var. Ardahan'ın gelişmesi ve büyümesi için sınır ticareti büyük önem taşıyor. Tekmen, Bu nedenle Ardahan'dan Aktaş sınır kapısına kadar olan 48 kilometrelik yolun bu yıl içinde tamamen duble yol ağına alınacağını belirtti.

Organize sanayinin altyapısını bitirdiklerini ve işadamlarını yatırım için beklediklerini ifade eden Tekmen, "Teşvik yasasından yararlanmak isteyen iş adamlarını da Ardahan'a davet ediyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber