Canlı bombanın kimliği belirlendi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2005 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı önünde canlı bomba olduğu iddia edilen ve polis tarafından vurularak etkisiz hale getirilen şahsın 30 yaşlarında bir erkek olduğu bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Adalet Bakanlığı'na saat 09.00 sıralarında gelen bir kişi, X-Ray cihazından geçerken cihazın uyarı vermesi üzerine güvenlik görevlilerinde şüphe uyandırdı.

Güvenlik görevlileri şüpheli kişiyi yakalamaya çalıştı. Şahsın karşı koyması üzerine, üstündeki bomba düzeneğinin patlama ihtimaline karşı polisler şahsı vurarak etkisiz hale getirdi. Canlı bomba olduğu ileri sürülen şahıs olay yerinde öldü.

Bu arada, canlı bombanın üzerinden Muharrem Akyurt adına düzenlenmiş bir kimlik çıktı. Olayın ardından bölgeye çok sayıda bomba uzmanı ve polis ekibi sevk edildi. Olay yeri güvenlik şeridiyle çevrilerek yaya ve araç trafiğine kapatıldı. İkinci bir patlama ihtimaline karşı bomba uzmanları çevrede arama başlattı.

Bomba uzmanları, ölü ele geçirilen kişinin üzerinde incelemelerini sürdürüyor. Olay yerinde itfaiye ekipleri de bekletiliyor.

Öte yandan, konuya ilişkin görüşleri alınan Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, olayın adli kapsamlı bir olay olduğunu, bu nedenle herhangi bir açıklama yapmayacağını bildirdi. "Bildiğim şeyler varsa bile söylemem, bize yardımcı olun" diyen Bakan Çiçek, tüm emniyet birimlerinin görevi başında olduğunu hatırlattı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber