Hızlandırılmış tren kazasına devam edildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2005 13:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'nın Pamukova İlçesi'nde, 22 Temmuz 2004 tarihinde meydana gelen ve 40 kişinin yaşamını yitirdiği hızlandırılmış tren kazasıyla ilgili hazırlanan farklı bilirkişi raporlarını değerlendirecek yeni bir bilirkişi heyeti oluşturulacak.

Adapazarı 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kazayla ilgili davanın görülmesine bugün de devam edildi. Duruşmaya, tutuksuz sanıklar tren şefi Köksal Coşkun, makinistler Fikret Karabulut ve Recep Sönmez katıldı. Mahkeme, kimlik tespitinin ardından, farklı bilirkişi heyetlerince hazırlanan raporların yeniden değerlendirilmesi için, yeni bir bilirkişi heyeti oluşturulmasına karar verdi. Yeni bilirkişi heyeti, İstanbul Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi Rektörlükleri'nin bildireceği öğretim üyeleri ve görevlilerinden oluşturulacak.

Oluşturulması hedeflenen bilirkişi heyeti, yerli ve yabancı heyetlerin hazırladığı raporları inceleyip, sanık ve kurumların kusur durumlarını rapor ederek, mahkemeye sunacak.

Mahkeme ayrıca, davayla ilgili tüm dosya ve bilgilerin, İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesini kararlaştırdı. Sanık avukatlarından Salih Ekizler ve İsmail Gürses ise yeniden kusur değerlendirilmesi yapılmasını istedi.

Öte yandan kazada hayatını kaybeden İrem Candan isimli genç kızın babası Alaattin Candan, her mahkemeye katılacağını söyledi. Acılı baba, "Bu mahkeme birkaç yıl süreceğe benziyor. Ben de her mahkemeye katılacağım. Suçlular cezasını bulana, mahkeme sonuçlanana kadar her mahkemeye geleceğim" dedi.

Davanın görülmesine, 14 Eylül tarihinde devam edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber