MEÜ'nde mezuniyet heyecanı

Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) 2011-2012 yılsonu diploma ve kep töreni yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEÜ Çiftlikköy Yerleşkesi Vadi Tesisleri'nde yapılan törene, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, MEÜ Rektörü Suha Aydın, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, öğrenciler ve veliler katıldı. Karnaval havasında geçen tören, mezun öğrencilerin Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde geçişiyle başladı. Mezun öğrenciler ellerindeki Türk Bayraklarını sallayarak, kendilerini izlemeye gelen yakınlarına el salladılar.

Geçişin ardından törenin açılış konuşmasını yapan MEÜ Rektörü Suha Aydın, Üniversite'nin kuruluşunun 20. yılında, 16. mezunlarını vermenin sevincini, coşkusunu yaşadıklarını söyledi. Bu dönem 3 bin öğrenciyi mezun ettiklerini belirten Aydın, bu rakamla birlikte okulun kuruluşundan bugüne kadar 40 bin öğrenciyi mezun ettiklerini dile getirdi.

Mezun olan öğrenciler ve velilere teşekkür eden Aydın, sözlerine şöyle devam etti: ?Çağdaş bir üniversite ortamında eğitim-öğretim faaliyetlerini başarıyla sürdürmek ve kendisine, ülkesine yararlı insanlar olarak yetiştirmek Üniversitemizin öncelikli hedefidir. MEÜ olarak öğrencilerimizin toplumun değerlerine ve kültürüne sahip çıkan, uygar insanlar olarak yetişmesine arzuluyoruz. Böylece analitik düşünebilen, takım ruhuna sahip, sistematik ve planlı çalışabilen, kişiliğine, bilgi ve becerisine güvenen gençler olarak mezun oluyorsunuz.?

Konuşmasının son bölümünde öğrencilere seslenen Aydın, ?Hiç unutmayın dürüst, çalışkan ve üretken insan, bir değerdir. Kendinize, arkadaşlarınıza, ailenize inanın, güvenin, gelecekten korkmayın, zorluklarla mücadele etme gücünüzü hiç kaybetmeyin. İyi ve başarılı bir insan olmak ayrıcalıktır ve çaba ister, bunun için uğraşın. Ancak böylelikle düşündüğü gibi davranan, inandığı gibi yaşayan, içten, huzurlu, fark yaratan insanlar olursunuz? dedi.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise, mezuniyet töreninde olmaktan dolayı mutluluğunu ifade ederek, ?Bu coşkulu günde mezun olan tüm öğrencileri içtenlikle kutluyorum. Şüphesiz sizin gibi gençleri yetiştiren, Türkiye'ye sizin gibi insanlar kazandıran velileri de kutluyor ve tebrik ediyorum? dedi.

Türkiye'nin 2023 hedefine de vurgu yapan Güzeloğlu, ?Bölgesinde ve küresel ölçekte her geçen gün daha iddiası artan, küresel bir güç olmanın ötesinde artık ekonomik, sosyal ve toplumsal her alanda, dünya üzerinde izlenen ve şüphesiz etkisi hissedilen Türkiye, bugün mezun olan gençlerle daha güçlenecektir. Hedeflediğimiz Türkiye Cumhuriyetinin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023 Türkiye'ye biraz daha yaklaşacağımızın altını özellikle çizmek istiyorum? ifadelerini kullandı.

Gençlere bir de öneride bulunan Güzeloğlu, ?Bugün üniversite öğrencileri olarak hayata başlarken aslında sadece Türkiye değil, dünyanın yaşadığı rekabet ortamını, bu ortamın getirdiği kuralları, buna göre çalışma ve rekabet şartlarını çok iyi analiz etmelisiniz. Hedefiniz sadece bu ülkede değil dünyanın her yerinde hem çalışabilmek hem de değer üretebilmek olmalıdır. Şüphesiz ki burada aldığınız eğitim bugünden itibaren sizin kendinize katacağınız tüm değerlerle daha zenginleşecek, daha güçlenecek, daha yetişecek ama her şeyden önemlisi bugün başarmış olmanın gururu hep hissedileceksiniz? şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu ve Rektör Aydın bölümünü birincilikle bitirmiş öğrencilere plaketlerini verdiler. Ödül törenin ardından mezun olan öğrenciler, keplerini havaya fırlattı. Mezun olmanın mutluluğunu ve heyecanını doyasıya yaşayan gençler, sevinçlerini aileleri ile paylaştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber