Vali Göksu, içine sindirememiş

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2005 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

16 Ekim 2005 tarihi itibariyle emekli olmak üzere dilekçe veren İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, yaşadıklarını içine sindiremediğini söyledi.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle İzmir Körfezi'nde düzenlenen Bergama Vapuru gezisine katılan Vali Yusuf Ziya Göksu, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. İçişleri Bakanlığı'na yazılı olarak başvurarak soruşturma istediğini kaydeden Vali Göksu, "Derhal konunun soruşturulması için İçişleri Bakanlığı'na yazılı olarak başvurarak soruşturma istedim. Dün sabah dilekçeyi İçişleri Bakanlığı'na gönderdim. 2 mülkiye müfettişi gelerek konuyu inceleyip soruşturacaklar. Ama buna rağmen ben 16 Temmuz itibariyle emeklilik dilekçemi verdim, emekli oluyorum. Bu güzel kentten ayrılacağız inşallah" dedi.

Vali Göksu, bir gazetecinin "Kırgınlığınız var mı?" şeklindeki sorusu üzerine de, "Demek ki kaderde, kısmette bu da varmış. Bu konunun çok büyük bir olay gibi abartılmasına tahammül etmek ve içine sindirmek pek mümkün değil insanların, yöneticilerin" diye konuştu.

Bergama Vapuru'ndan indiği sırada tekrar soruları cevaplandıran Göksu, şöyle konuştu:

"Ulusal bazı basın yayın organlarında 3-4 günden beri benim 32 yıllık dostum ve hemşehrim olan Halis Toprak beyle ilgili bir takım yazılar devam etmektedir. Tabi ben dün itibariyle İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş talep ettim. Bu yıpratma yönündeki haberleri benim gerçekten içime sindirmem mümkün değil. İnsanlar dost olabilirler, ama önemli olan maddi ilişkilerinin olmaması. Ben yine iddia ediyorum; bir santimetrekare karosu, fayansı bana nasip olmamış, bir liralık menfaatim yoktur. Biz sadece dostuz."

Vali Göksu, açıklamalarının ardından protokol mensuplarıyla tokalaşarak ayrıldı.

Bu arada, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'da, İzmir Valisi Göksu'nun emeklilik kararını üzüntüyle karşıladığını açıkladı. Emeklilik kararını açıklamasından kısa süre sonra öğrendiğini belirten Başkan Kocaoğlu, bu kararını geri alması yönünde kendisine telkinde bulunduğunu, kendisiyle İzmir'de önemli hizmetlere imza attıklarını söyledi. Kocaoğlu, Vali Göksu'nun emeklilik kararının 11-21 Ağustos 2005 tarihleri arasında İzmir'de düzenlenecek Universiade 2005 organizasyonunu etkileyip etkilemeyeceği konusunda ise, hazırlıklarının kendi mecrasında devam ettiğini, bu nedenle etkileyeceğini zannetmediğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber