Eğitim-Sen: Tüzüğü pazar günü değiştireceğiz

Haber Giriş : 01 Temmuz 2005 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen, pazar günü yapılacak olağanüstü genel kurulda kapatılmasına neden olan "anadilde eğitim" maddesini tüzüğünden çıkaracak. Sendikanın genel başkanı Alaaddin Dinçer, "muhalefet çizgimiz değişmeyecek, usulen bir şeyi yerine getireceğiz" dedi.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Dinçer, sendikanın içinde çok farklı görüşlere sahip insanları barındırğına işaret ederek anadilde eğitim maddesinin üyelerce farklı yorumlandığına dikkat çekti.

Maddeyle ilgili olarak hukuk yollarını tükettiklerini belirten Dinçer, sendikanın sorumlu olduğu işkolunda etkinliğini sürdürmesi için tüzük değişikliğine gittiklerini kaydetti. "Maddenin tüzükten çıkarılmasıyla muhalif çizgimiz değişmeyecek" diyen Dinçer, şöyle konuştu:

"Bu madde tüzüğümüzde onbeş yıldır var ama nedense son iki yıldır gündemde. Bu maddenin bu kadar tartışılmasının nedeni bölünme paranoyasına takılmış olanların davranışları. Üniter devletin yapısının bozulacağı paranoyası bu. Eğitim-Sen cumhuriyet değerine sahip çıkan bir örgüttür."

Bu arada Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Cevdet Öztürk, merkez yönetim kurulunun sendikayı siyasal amaçları için "araç olarak" kullandığını belirterek "yaptıkları sendikal anlayışa uygun değil" dedi.

Cumhuriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber