Osmaniye'de 214 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Lüks otomobille turistik kentlere götürülmek istenen 214 kilogram esrar maddesi, Osmaniye'de düzenlenen operasyonla ele geçirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, Doğu ve Güneydoğu illerinden temin edilen uyuşturucu esrar maddesinin İstanbul plakalı lüks bir otomobil ile Batı ve turistik illerinde pazarlanmak üzere Osmaniye güzergahının kullanılacağı bilgisine ulaştı. Elde edilen bilgiler doğrultusunda kentin geçiş güzergahlarından Tarsus-Adana-Gaziantep otoyolu ile D-400 kara yolu üzerinde giriş çıkış noktalarında denetim yapılmaya başlandı.

Emniyet ekipleri, saat 01.45 sıralarında otoyol üzerinde oluşturulan uygulama noktasında 34 ZM 2072 plakalı lüks bir otomobilde arama yaptı. Aramada, aracın bagajında ve arka koltuk üzerinde streç film ve naylon poşet içerisinde, toplam 52 adet ayrı paket halinde 214 kilo 145 gram esrar maddesi ele geçirildi.

Uyuşturucu madde naklinde kullanılan araca el konuldu. Araç sürücüsü Sertaç K. (26) gözaltına alındı. Şahsın yapılan GBT sorgusunda, 'Uyuşturucu madde imal ve ticareti yapmak' suçu başta olmak üzere çeşitli suçlardan 4 kaydının olduğu tespit edildi. Şüpheli şahıs çıkarıldığı mahkemece, 'Uyuşturucu madde imal ve ticareti yapmak' suçundan tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber