'Kur'an kursları, hem bizim, hem de çocuklarımız için büyük bir fırsat'

Türkiye Camii ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, 18 Haziran 2012 pazartesi günü Türkiye genelindeki bulunan bütün camii ve Kuran kurslarımızda eğitimin başlayacağını belirterek, "Yaş sınırımız yok. Bütün çocuklarımı kursumuza bekliyoruz. Bu kurslar hem bizim için hem çocuklarımız için büyük bir fırsattır." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 16:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çocuklara, küçük yaştan itibaren ciddi bir din eğitimi verilmesinde bütün uzmanlar hem fikir olduğunu vurgulayan Kıyak, Avrupa ülkelerinde çocuklara küçük yaştan itibaren dini eğitim verildiğini kaydetti. Kıyak, "Kurslarımızda dini bilgilerin yanı sıra milletimizin ve ülkemizin kendine has değerlerini, birlik ve beraberliğimizin çimentosu olan hususlar camilerde ve Kur'an kurslarımızda öğretiliyor. Ayrıca toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlayan temel değerlerimizi burada öğreniyorlar. Yaz Kur'an kursları çocukların Kur'an-ı Kerim ile tanıştıkları, dini bilgiler edindiği, camiye alıştığı, İslami atmosferi soluduğu müntaz mekanlardır. Bu kurslar hem bizim için hem çocuklarımız için büyük bir fırsattır." diye konuştu.

Çocukların Kur'an kurslarına göndermeyi bir ibadet bilinciyle yapılması gerektiğini dile getiren Kıyak "Allah'ın bize emaneti olan çocuklarımıza Allah'ın kitabını öğretmek bir sorumluluktur çocuklarımızın büyük bir aşk ve şevkle Kur'an kursuna gelmeleri için teşvik edici faaliyetler yapmalıyız, hediyelerle ödüllendirmeli, ara ara çocuklara hediyeler vererek gönüllerini hoş etmeliyiz. Bu görev de camii ve kuran kursu derneklerimize düşmektedir." şeklinde konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber