TMSF, İhlas finansın tasfiye sürecine müdahil olmalıdır

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Temmuz 2005 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DEVLETİN GÜCÜ İHLAS GRUBUNA YETMİYOR MU?

Banka hortumlayarak vatandaşı sülük gibi sömürenlere karşı hükümetimizin son zamanlardaki faaliyetleri takdire şayan, Fakat asla yeterli değil. Çünkü bu eylemler bir-iki grupla sınırlı kalmamalı, banka batıranların hepsine eşit ve adil olarak uygulanmalıdır. Kamuoyu bu konuda maalesef bir-iki grubun günah keçisi seçildiği, diğerlerine dokunulmadığı/dokunulmayacağı kanaatindedir. Bu arada hiç gündeme gelmeyen bir de İhlas Finans olayı vardır. Gerçi ihlas finansın mevduatı devlet garantisinde değildir.Devletten ihlaszedelerin alacaklarını ödemesini de hiç kimse talep etmemektedir.Ancak yine de, ? vatandaşlarının hakkını koruma görevi? olan devletin bu olayda tamamen seyirci kalması da beklenemez. Çünkü ;

1.Ortada 220 bin kişiyi (aileleriyle birlikte 1 milyon kişiyi ilgilendiren) 1.5 milyar dolarlık bir mevduat söz konusudur.

2. Tasfiye süreci başlayalı yaklaşık 4 yıl geçmesine rağmen ciddi hiç bir ödeme yapılmamaktadır. Gerçi her ay kurum ödeme yaptığını duyurmakta ancak, ödeme yaptığını iddia ettiği kişilerin isimlerini yayımlamadığı için, (2-3 bin dolar alacağı olanlara bile henüz hiç ödeme yapılmadığı göz önüne alınırsa) böyle bir ödemenin yapılıp-yapılmadığı şüphelidir.

3.Bu arada İhlas grubunun şu anda işleri çok iyi olup, İhlas finans aracılığı ile vatandaştan toplanan milyar dolarlarla yapılan ihlas konutlarının her gün reklamları işitilmektedir.

4.Ne acıdır ki İhlas finansı batıranlarla şu anda tasfiye sürecini yönetenler aynı kişilerdir. Tasfiye sürecine BBDK mutlaka müdahil olmalıdır.

5..Burada bir milyon ihlaszedenin hükümetten beklediği, Tasfiye sürecine müdahil olması, bu süreci ihlas finansı batıranların insafına bırakmaması,ve bu bir milyon kişinin hakkına sahip çıkmasıdır. Unutulmamalıdır ki İhlas finansa parasını yatıran 220 bin kişinin tek suçu,kendisine yakın hissettiği Enver ÖREN'e güvenmek olmuştur. O da maalesef bu güveni boşa çıkarmış, milletimizin dini duygularını sömürmüş ?emanete hiyanet etmiştir?

Devlet büyüklerimize saygı ile sunulur.

220 bin ihlas finans mudisi adına

"Haber Gönder" yoluyla haberi yazan: Yiğitalp

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber