Keçiören, Makedonya Kültür Günleri'ne evsahipliği yaptı

Keçiören Belediyesi, Makedonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı(TİKA) işbirliğiyle düzenlenen Makedonya Kültür Günleri, bir dizi etkinlikle Keçiören'de gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Makedonya Kültür Günleri, Resim Heykel Müzesi'nde Makedonya'dan Görüntüler isimli fotoğraf sergisinin açılışıyla başladı. Kültür Günleri açılış etkinliğine Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Makedonya Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski, Makedonya Kültür Bakan Yardımcısı Dragan Nedelkoviji, Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Dragoljub Ljepoja, Elazığ Harput Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Kürklüoğlu, yabancı diplomatlar, STK temsilcileri ve davetliler katıldı.

"MAKEDONYA-TÜRKİYE İLİŞKİLERİNE BİZ DE KATKI SAĞLIYORUZ"

Makedonya Kültür Günleri'nin açış konuşmasını yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Türkiye ile Makedonya arasındaki ilişkilerin çok eskiye dayandığını belirtti. Yerel yönetimler olarak Türkiye Makedonya ilişkilerine katkı sağladıklarını vurgulayan Başkan Ak, "Bu etkinliğin bizim açımızdan çok önemli ve güzel bir yönü var. 500 yıla yakın bir zamandır birlikte yaşadığımız, aynı bölgeyi paylaştığımız, güzel ve saygılı bir ilişki içerisinde olan Makedonya ve Türkiye ilişkilerine biz de yerel yönetimler olarak katkı sağlıyoruz. Böyle uzun bir zamana dayalı olan ilişkiler içerisinde bir ilki gerçekleştirerek ilk defa Türkiye'de bir Makedonya Kültür Günleri düzenliyoruz. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde Makedonya Büyükelçisi Sayın Goran Taskovski'nin Keçiören Belediyesi ile olan güzel ilişkilerinin büyük katkısı var. Makedonya'ya daha önce bir ziyaretim olmuştu. Oradaki güzel karşılama ve yakın ilgiden dolayı kendimi hiç yabancı hissetmedim. Sayın Büyükelçi de Keçiören'i ikinci evi olarak gördüğünü her fırsatta söylüyor. Evet, Keçiören sizin ikinci evinizdir. Ben umut ediyorum ki bu ilişkiler yüzyıllar boyunca böyle devam etsin. Bu etkinlikte katkılarından dolayı Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Makedonya Kültür Bakanlığı'na, TİKA'ya teşekkür ediyoruz." dedi.

Makedonya Kültür Bakan Yardımcısı Dragan Nedelkoviji de "Bu etkinlikler sayesinde Türk halkı Makedonya'daki değerleri tanıma fırsatı bulacaktır. Gelecekte de Türkiye ile ilişkilerimizin gelişmesinde örnek olacaktır" dedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan ise konuşmasında bu tür etkinliklerin iki ülke arasındaki ilişkilere büyük katkı sağladığını söyledi.

"DOSTLUK MAÇINI TÜRKİYE KAZANDI"

Makedonya Kültür Günleri açılış etkinliğinde Makedonya'dan gelen resital grubu bir konser verdi. Grubun ardından Makedonya Ulusal Halk Dansları ve Şarkı Enstitüsü'nden gelen folklor grupları katılımcılara gösterilerini sundu. Makedonya Kültür Günleri kapsamında Keçiören Belediyesi ve Makedonya Ankara Büyükelçiliği arasında dostluk maçı yapıldı. Kalaba Spor Tesisleri'nde oynanan maçın başlama vuruşunu Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile Makedonya Kültür Bakan Yardımcısı Dragan Nedelkoviji yaptı. İki takım oyuncularının kıyasıya mücadele ettiği dostluk maçını Türkiye kazandı. Maç sonrası takım oyuncularına madalya ve kupaları verildi.

Makedonya Kültür Günleri etkinlikleri çerçevesinde Yunus Emre Kültür Merkezi'nde de 'Bağımsızlığının 21. yılında Makedonya-Türkiye İlişkileri' isimli bir panel düzenlendi. Panelde Türkiye ve Makedonya arasındaki ilişkilerin sürecine değinilerek katılımcılara detaylı bilgiler verildi. Makedonya Kültür Günleri, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak tarafından davetlilere verilen onur yemeğiyle sona erdi. Estergon Kalesi'ndeki yemekte Başkan Ak, konuklarına çeşitli hediyeler takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber