Vali Ailmoğlu: Bizim devletimizden şefkatli ve adeletli devlet bulunmaz

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çeşitli incelemelerde bulunan Vali Orhan Alimoğlu, "Bizim devletimizden şefkatli ve adeletli devlet bulunmaz." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 18:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüder ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Mahmut Çağlayan beraberindeki heyetle ilçeye gitti. Helikopter ile Yüksekova 3. Taktik Tümen Komutanlığına inen Vali Alimoğlu, 3. Taktik Tümen Komutanı Tümgeneral Şenol Alparslan, İlçe Kaymakamı Üzeyir Aziz Özeren, askeri yetkililer ve kurum amirleri tarafından karşılandı. Vali Alimoğlu, Tümen Komutanı Şenol Alparslan'ı makamında ziyaret ettikten sonra İlçe Kaymakamlığı'na geçti.

Burada da sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir araya gelerek sorun ve sıkıntıları dinleyen Alimoğlu, "Hakkari'yi tanımaya çalışıyorum. O kapsamda bugünde en büyük ilçemiz olan Yüksekovamızı tanımak, tanışmak için arkadaşlarımızla beraber buraya geldik. Sivil toplum örgütü yöneticilerini, kaymakamımızı dinledik. Yüksekova ile ilgili epey malumat sahibi olduk. Devletimizin bu bölgede birçok yatırımları var. Bunların başında benim kanaatimce önemlilerinden biri havaalanı geliyor. Çünkü Hakkâri'nin önemli bir meselesi Ankara'ya, İstanbul'a uzaklığıdır. Bununda ihalesi yapıldı çalışmalar son hızlı devam ediyor. Çalışmalar biterse Hakkâri için büyük bir kolaylık olacak. Ayrıca barajlar, yollarla ilgili önemli yatırımlar, önemli çalışmalar var. Bunların hızlanması ve iyi yapılması için işlerin beraberce takipçisi olacağız. Üniversitemizin gelişmesi Hakkari'nin en önemli işlerinden birisi, rızkın çoğu ticarettendir. Ticaretin olmadığı yerde fakirlik olur fakirliğin olduğu yerde sıkıntı olur. O bakımdan ticaretimizi geliştireceğiz. Hudut kapısı açılması konusunda yapılan çalışmalar var. Bunların sonuçlanması için takipçisi olacağız. Cahillik bütün kötülüklerin anasıdır. Cehalet olursa insanlar yanlış yapar yanlış yaptığını da bilemez. O bakımdan eğitim kurumlarımızı iyi eğitir hale getirmemiz lazım. Yüksekova güzel bir memleket burada güzel işler yaparsak burası daha da güzelleşir ve huzur içinde yaşarız. Huzur konusunda da hepimize iş düşer. Bizim devletimizden şefkatli ve adaletli devlet bulunmaz. Buna dikkat ediyoruz edeceğiz. Ama kıymetini bileceğiz. Birbirimizi huzursuz etmemek için hepimiz üstümüze ne düşüyor ise bunu yapacağız. Sizler vasıtası ile Yüksekovalılara, Hakkarililere selam gönderiyorum. İnşallah birlikte güzel işler yaparız." diye konuştu.

Tümen Komutanlığı'nda verilen öğle yemeğinin ardında Vali Orhan Alimoğlu beraberindekiler birlikte Esendere sınır kapısında incelemelerde bulundu. Esendere Sınır Kapısı Gümrük Müdür Yardımcısı Akif Ertekin'den sınır kapısı ile ilgili bilgiler alan Vali Alimoğlu daha sonra il merkezine geri döndü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber