YÖK eski Başkanı Prof. Sağlam: Gerginliğin sebebi YÖK

Haber Giriş : 02 Temmuz 2005 09:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski YÖK Başkanı Prof. Sağlam, YÖK'ün son 10 yılda üniversitelere kaybettirdiklerinin çok fazla olduğunu belirterek, "Asıl gerginlik katsayı yüzünden gençlerde yaşanıyor" dedi.

YÖK eski başkanlarından Kamu Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in konuşmalarına tepki göseterek, "Asıl gerginlik katsayı sıkıntısı yüzünden gençlerde yaşanıyor. Biran önce kaldırılmalı" dedi. Abant Patformu'nun "Eğitimde Yeni Arayışlar" toplantısının açılışında konuşan Sağlam, son 10 yılda YÖK'ün üniversitelere kaybettirdiklerinin çok fazla olduğunu belirterek, "ÖSS sisitemi ile genç nesil adeta katlediliyor" dedi.

Gerginliği YÖK yaratıyor

ÖSS'deki katsayı sorununa değinen Sağlam, "Son zamanlarda meslek liselerinin önündeki katsayı sıkıntısı nedeniyle çocuklar ve aileler mesleki eğitimi tercih etmez oldular. Bunun sonucu olarak da mesleki ve teknik eğitime giden öğrenci adedi, cumhuriyet tarihinde ilk defa yüzde 2,5- 3 oranında azalmıştır. Mesleki eğitimi bu sıkıtntıdan mutlaka kurtarmamız lazımdır" dedi.

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Melen de Sağlam'ın eleştirilerine destek vererek ev sahibi konumunda olan Atatürk Üniversitesi Rektörü ve dekanlarının, eğitimin tartışıldığı Abant Platformu toplantısına ilgisiz kalmasına tepki gösterdi. Melen, "Dünya Bankası gelip burada takdim yapacaktı. Ya anlayamadılar, ya da cesaret edemediler. Biz oturur kendi eğitim meselelerimizi kendimiz çözeriz. Ancak Eerzurum'da yapılan bu toplantıya Atatürk Üniversitesinin rektör ve hocaları neden katılmıyor?" dedi. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Nejat Birinci de toplantının Erzurum'da yapılmasının anlamlı olduğunu söyledi. Abant Platformu Eşbaşkanı Prof. Dr. Mete Tunçay, "İşte hepimiz aynı masanın etrafında geleceğimizi tartışıyoruz. Bu çok önemlidir" diye konuştu.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber