Arkadaşların suya atlama iddiası ölümle sonuçlandı

Eskişehir'de sıcak havalarda sulama kanalına aynı anda atlama iddiasına giren 3 arkadaştan biri hayatını kaybetti, ikisi yaralı olarak son anda kurtuldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 22:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kanalda akıntının yüksek olması nedeniyle metrelerce alanda arama çalışması yapan ekipler, bütün çabalara rağmen ölen gencin cesedine ulaşamadı. Arama çalışmaları, su seviyesinin indirilmesinden sonra devam edecek.

Eskişehir Tepebaşı ilçesi Çamlıca Mahallesi'nde meydana gelen olayda, mahallenin yanından geçen sulama kanalına serinlemek amacıyla girmek isteyen 3 arkadaş iddiaya girdi. Kanalın üzerinden geçen kanalizasyon borusunun üzerine çıkan 3 arkadaş, suya aynı anda atlama kararı aldı. Çevredekilerin, kanalın akıntısının yüksek olması nedeniyle 'su tehlikeli atlamayın.' uyarılarını dikkate almayan A.P. (19), H.Ç.Ç. (18), S.T. (19) borunun üzerinden akıntılı suya atladı. Bir anda suyun içinde çırpınmaya başlayan 3 arkadaştan A.P. ve H.Ç.Ç., kendi çabalarıyla Sudan çıkmayı başardı.

Akıntıya kapıldığı iddia edilen A.P.'yi Sudan çıkartmak için arama kurtarma ekiplerine haber verildi. Emniyet güçlerinin çevre güvenliğini aldığı olay yerinde A.P.'nin yakınları suya girmek istedi. A.P.'nin babası ve kardeşi güçlükle sakinleştirildi. Akıntısı fazla olan sulama kanalında AKUT ve Sivil Savunma ekipleri suyun altında arama çalışması yaptı. Balık adamlar ve botlarla aranan A.P., bütün çalışmalara rağmen bulunamadı.

Kanalın yaklaşık bir kilometrelik bölümünü arayan yetkililerin çabaları sonuçsuz kaldı. A.P.'yi arama çalışmaları, suyun kesilmesinin ardından devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber