Akademik odalar Bursa'nın vizyonu için toplandı

Bursa Platformu Derneği (BPD) kentin gelecek vizyonunu ortaya çıkarmak amacıyla ?Akademik Odalardan Bursa'ya Bakış' adlı söyleşi programı düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 11:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Platformu Derneği (BPD) kentin gelecek vizyonunu ortaya çıkarmak amacıyla ?Akademik Odalardan Bursa'ya Bakış' adlı söyleşi programı düzenledi. Kırcı Otel'deki programda TMMOB'ye bağlı Meslek Odalarının başkanları kentin geçmişi, bugünü ve geleceği ile ilgili görüşlerini aktardı.

Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, BTSO Başkan Vekili Ali Hazır ile çok sayıda davetlinin hazır bulunduğu toplantıda açılış konuşması yapan BPD Başkan Vekili Suat Gülçimen, Bursa'nın daha iyi bir geleceği olması için çaba harcadıklarını söyledi. Suat Gülçimen, BPD'nin Bursa için kaygı duyan ve katkı koymak isteyenler tarafından kurulan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirterek, ?Bu tarz toplantılar ile kentimizi yönetenlere katkı yapmak böylece daha güzel bir Bursa'da yaşamak istiyoruz.? diye konuştu.

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart, Bursa'nın sanayiye doyduğunu ifade etti. Bursa'nın turizm potansiyelini öne çıkaran çalışmaları desteklediklerini ifade eden Mart, ?Kentimizin gelecekte ileri teknoloji üreten ar-ge merkezine dönüşmesinin daha doğru olacağını düşünüyoruz.? diye konuştu.

Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi Başkanı Füsun Uyanık konuşmasında Bursa'nın bugüne kadar plansız büyüdüğünü dile getirdi. Bursa'nın geleceği için iyi bir planlamanın şart olduğunu anlatan Uyanık, ?Bursa'nın sanayi, ticaret, konut, turizm alanları bu planda belli olmalıdır. Kentsel dönüşüm yapılacak bölgelerde netleştirilmelidir.? diye konuştu.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin ise kent içi ulaşıma bakışını anlattı. Şahin, konuşmasında kent içi ulaşımın raylı sistem ile yapılması gerektiğini belirtti ve Bursa'da raylı sistemin yanlış işletildiğini ileri sürdü.

Yapılan konuşmaların ardından katılımcılara plaket verilirken toplantıda kapanış konuşması yapan BPD Başkanı Resul Yiğit benzer toplantılara devam edeceklerini belirtip konuşmacılara ve konuklara teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber