SDÜ'lü akademisyenler İngilizce konuşmada yarıştı

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ)'ndeki akademisyenler İngilizce konuşmada yarıştı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akademik İngilizce Konuşma Topluluğu tarafından düzenlenen SDÜ 1. İngilizce Konuşma Yarışması'nda 17 akademisyen yarıştı.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'ndeki programda açılış konuşmasını yapan Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Beture Mamedova, yaklaşık bir yıldır SDÜ Tıp Fakültesi seminer odasında haftalık İngilizce konuşma çalıştayları düzenlendiğini belirtti. Akademisyenlerin ürettiği bilgi ve teknolojinin paylaşımında, aktarımında yabancı dil konuşma becerisinin etkili olduğunu belirten Mamedova, üniversitenin bünyesindeki İngilizce Konuşma Topluluğu'nun buna katkı sağladığını söyledi.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da İngilizce konuşmanın önemli olduğunu, ancak İngilizce konuşanların ana dillerini çok iyi bir şekilde konuşmaları gerektiğini vurguladı. Prof. İbicioğlu, şunları söyledi: ?Akademisyenler, yüksek özgüvenle ürettikleri çalışmalarını uluslararası çevrelere yabancı bir dilde aktarabilir. SDÜ bünyesinde gerçekleştirilen akademik İngilizce konuşma çalıştaylarını önemsiyoruz ve her zaman destekliyoruz.?

Akademik İngilizce Çalıştay Topluluğu Başkanı ve Yarışma Organizatörü Doç. Dr. Sulhattin Yaşar da 'Niçin İngilizce Konuşmak Önemlidir?' başlıklı konuşmasında, ?Biz akademisyenler üretken insanlarız ve ürettiklerimizi satmamız gerekir, ürettiklerimizin bir sosyal katkısı vardır. Şu an dünyada İngilizce dilinde anlaşabiliyoruz, belki 25 yıl sonra Türkçe dilinde anlaşacağız. Bunun işaretlerini şimdiden görebiliyoruz. Türkçe Olimpiyatları bunu doğrulamaktadır.? diye konuştu.

Yarışmada, 17 farklı anabilim dalından katılan akademik personel, beş dakikalık konuşmalarını gerçekleştirdi. Jüri üyelerinin puanlamaları, SDÜ İstatistik uzmanları tarafından 100 puan üzerinden analiz edildi. Yarışma sonunda, Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Fatih Gültekin 86,4 puanla birinci, Diş Hekimliği Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Buğlem Ureyen Kaya 86,00 puanla ikinci ve Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Münire Çakır 81,2 puanla üçüncü oldu. Etkinlik sonunda katılımcılara plaket ve sertifika dağıtıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber