'Eğitimin temeli sevgidir, su bile güzel sevgiyi anlıyor'

Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri, eğitimin temelinin sevgi olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 12:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İleri, ?Su bile iyi konuşursak, teşekkür edersek, güzel konuşursak, pozitif enerji yayarsak suyun kristalleri çok güzel olur, eğer kötü sözler söylersek, suya hakaret edersek kristallerin bozulduğunu görürüz.? dedi.

Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Orhangazi Üniversitesi tarafından psikolojik danışmanlık ve rehber öğretmenlerine yönelik Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vadisi Oğuz Kağan Köksal Konferans Salonu'nda ?Farkı birlikte yaşayalım sempozyumu' düzenlendi. Bursa'da görev yapan rehber öğretmenlerin büyük ilgi gösterdiği sempozyumun açılışında konuşan Bursa Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, rehber öğretmenlerin önemine vurgu yaptı. Gülsar, geçtiğimiz eğitim öğretim sezonunda Bursa'daki okullarda ciddi bir şiddet olayının vuku bulmadığını, bunda da rehber öğretmenlerin rolünün büyük olduğunu kaydetti.

LİSE MEZUNİYET ORANI YÜZDE 28

Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri ise dünyada Birleşmiş Milletler (BM)'e kayıtlı 193, kayıtlı olmayanlarla birlikte 203 civarında devlet olduğunu belirterek, bilgi yoksunluğunun tüm ülkelerde ortak sorun olduğunu dile getirdi. Bilgi yoksunluğunun tek ilacının eğitim olduğunu anlatan İleri, Türkiye'de lise mezuniyet oranının yüzde 28, ortalama eğitim süresinin altı buçuk yıl olduğunu vurguladı. Türk insanının zeki olduğuna dikkat çeken Rektör İleri, ?Türk insanımız, gittiği yere çok çabuk adapte olur, dil bilmediği halde inanılmaz girişimcidir. Bir Japon bilim adamı ?Şu Türk zekasıyla Japon disiplinini bir araya getiren bir devlet olsa, dünyanın süper gücü olur' sözü önemlidir. İnanılmaz insan potansiyelimiz var. Bulunduğumuz yerde sağlam olmak istiyorsak dünyanın her yerinde olabilmeliyiz.? diye konuştu.

'SUYA HAKARET EDERSEK KRİSTALLERİ BOZULUYOR'

Geçen sene silahlara ayrılan paranın 1,5 trilyon dolar olduğunu belirten Prof. Dr. İleri, zengin devletlerin yüzde bir pay vermeleri halinde tüm dünyadaki yoksulların zaruri ihtiyaçlarının karşılanabileceğini söyledi. Karnı aç olanları doyurmanın, boğazı susuz olanların susuzluğunu gidermenin çok kolay olduğuna işaret eden İleri şöyle devam etti:

?Gözü aç olanları doyurmak mümkün olmamıştır. Bunu nasıl çözeriz? Sevgiyle çözeriz. Eğitim sevgiyle başlar. Sevgi eğitimin temelinde olmalıdır. Yaşı ne olursa olsun öğrenciyi ciddiye almamız, onu ilerde daha ciddi kılar. Su bile sevgiden anlıyor. 30 yıldır su çalışan bir insanım. Suyu tanıdığımı söyleyemem. Su bile iyi konuşursak teşekkür edersek, güzel konuşursak, pozitif enerji yayarsak suyun kristalleri çok güzel olur. Eğer çok kötü sözler söylersek hakaret edersek kristallerin bozulduğunu görürüz. Sevgi eğitimin olmazsa olmaz şartıdır. Öğrenciler ne anlattıklarımızdan ziyade ne yaptıklarımıza bakar.?

Sempozyumda UNİCEF Temsilcisi Ceyda Dedeoğlu ile çok sayıda bilim adamı rehber öğretmenlere yönelik sunum yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber