Amerikalı bilim adamlarından otomotiv lisesine ziyaret

Alanında Türkiye'nin ilk eğitim kurumu olan Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB)'nin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Michigan Üniversitesi'nden akademisyenleri ağırladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Michigan ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmek ve yeni projelerin üretilmesine katkıda bulunmak amacıyla İstanbul'da düzenlenen ?Türkiye-Michigan Sanayide Ar-Ge Forumu? kapsamında Türkiye'ye gelen 14 kişilik ABD heyeti OİB Lisesi'ni ziyaret etti.

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu ile okul yönetimi ve öğretmenleri tarafından karşılanan heyet;, atölyeler, laboratuvarlar, çalışma odaları ve spor salonunu gezerken, Okul Müdürü Uğur Nikbay'ın yaptığı sunumla okulun proje aşamasından, kuruluşuna ve eğitim öğretim hayatına başlamasına kadar geçen süre hakkında bilgi sahibi oldu. Daha önce böyle bir okul görmediklerini ve Türk otomotiv endüstrisinin okula verdiği desteklerden çok etkilendiklerini ifade eden Amerikalı konuklar, Michigan'da bile bu özelliklere ve imkanlara sahip bir okulun olmadığını ifade ettiler. Amerikalı bilim adamları, Türkiye'de olmaktan ve Türkiye'nin üretim üssü ve Detroit'ten Bursa'ya gelmekten mutlu olduklarını belirtti.

Heyet, OİB Lisesi'nin ardından ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi ile Beyçelik, Martur, Durmazlar Makine ve Tofaş Otomobil Fabrikası'nı da gezdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber