Eski Beylikdüzü Belediye Başkanı Orakçı, Erzurum'a okul yaptıracak

İstanbul Beylikdüzü'nün eski belediye başkanlarından Vehbi Orakçı, memleketi Erzurum'un Horasan ilçesine 4 derslikli okul yaptıracak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 13:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orakçı, Erzurum Valiliği'nde düzenlenen törenle okul protokolünü imzaladı.

İşadamı ve eski belediye başkanı Vehbi Orakçı, memleketine vefa borcunu okul yaptırarak gösterecek. Orakçı, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge'nin katılımıyla Valilik Brifing Salonu'nda 4 derslikli okul protokolünü imzaladı. Vali Sebahattin Öztürk, Orakçı'nın eğitime destek amaçlı olarak doğduğu Yeşilyurt köyüne kaloriferli okul yaptıracak olmasından sevinç duyduğunu söyledi. Vali Öztürk, Orakçı'nın köyüne ihtiyaca göre okul yaptırmasının taktir edilecek bir davranış olduğunu ifade etti. Nüfusu çok olan köylerde dersliklere ihtiyaç duyulduğunu belirten Öztürk, "Yeni eğitim ve öğretim döneminde 4+ 4 sistemine geçilecek. Bu nedenle yeni dersliklere ihtiyaç var. Sayın Orakçı'nın da eğitime destek amaçlı köyüne okul yaptırmasını önemsiyoruz. Kendisine bu duyarlığından dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.

"DEVLETİN İMKANLARI İLE OKUDUM"

Vehbi Orakçı, devletin imkanları ile okuduğunu söyledi. Orakçı, belediye başkanlığı döneminde ve sonrasında da eğitime yönelik yatırımlar yaptığını kaydetti. Eğitime öncelik verdiğini ve köyüne okul yaptıracak olmasından dolayı mutluluk duyduğuna işaret eden Orakçı, "Bugün çok mutluyum, onurluyum. Köyüme okul yaptırıyor olmanın heyecanının yaşıyorum. Devletin imkanları ile okudum, vakıf yurtlarında kaldım. Toplumsal kardeşlik ve kalıcı hizmet adına köyüme okul yaptırmaya karar verdim." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Öztürk ile işadamı Orakçı, okul protokolünü imzaladı. Okul inşaatının yeni eğitim ve öğretim dönemi öncesi tamamlanacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber