Haberal'ın gizlenen raporu, Yargıtay'daki tazminat davasına sonradan girmiş

Ergenekon sanığı Mehmet Haberal'ın kendisini tutuklayan ve tahliye etmeyen hakimleri tazminata mahkum ettirdiği Yargıtay'daki dava dosyasına, taburcu olabileceğini gösteren raporun tazminat kararından sonra girdiği ortaya çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haberal'ın gizlendiği belirtilen raporla ilgili iddianamede, Haberal'ın tazminata mahkum ettirdiği hakimlerle ilgili Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nde görülen dava dosyasına sağlık raporunun sonradan girdiği anlatıldı.

İddianamede, ?Sanığın bu süreçte, hakkında tutuklama kararı veren ve tutukluluğa itirazları reddeden hakimler hakkında tazminat davası açtığı, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nde görülen dava sonucunda, şüpheli hakkında tutuklama kararı veren ve tutukluluğa itirazları reddeden 9 hakimin tazminata mahkum edildiği, şüphelinin yatarak tedavisinin zorunlu olmadığını gösterir raporun Yargıtay'ın inceleme tarihinden önceki tarihli olmasına rağmen dosyada mevcut bulunmadığı ve dosyada sadece şüphelinin yatarak tedavisinin zorunlu olduğunu belirtir raporların bulunduğu, sanığın taburcu edilmesini öngörür raporun kamuoyunda duyulmasından sonra ise Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nin 12.10.2010 tarihli yazısı ile sanık hakkında verilen 16.10.2009 tarihli heyet raporunu Kardiyoloji Enstitüsünden istediği anlaşılmıştır.? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber