Büyükerşen'e milletvekili Koca'ya hakaretten bin 740 lira para cezası

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca'ya seçimler öncesinde bir televizyon programında hakaret etmek suçundan yargılandığı davada, bin 740 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 14:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir 3. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Başkan Büyükerşen, avukatı Cemal Okan Yüksel ile milletvekili Koca'nın avukatları İsmail Hakkı Civelekler ve Pınar Turhanoğlu katıldı.

Hakkındaki iddiaları kabul etmeyen tutuksuz sanık Büyükerşen, davacı Koca'ya söz konusu televizyon programında 'yalancı' demediğini, sadece yalan söylediğini belirttiğini kaydetti. O tarihte milletvekili adayı olan Koca'nın halka doğruları söylemediğini ileri süren Büyükerşen, "Ben televizyon programında Koca'nın beyanlarının gerçeği yansıtmadığını resmi belgeleriyle kanıtladım. Ben siyasetin içinde bir kişi olarak doğru söylenmesi gerektiğine inanırım. Ben ona 'yalancı' demedim. Ama 'yalan söylüyor' dedim. Bunu mahkemenin takdirine bırakıyorum. Beraatımı talep ediyorum.''

Büyükerşen'den sonra söz alan avukatı Yüksel'in, davacı Koca'nın seçimlerden önce katıldığı bir yerel televizyon kanalındaki program kaydının CD'sini sunarak, dökümünün yaptırılması talebi ise mahkeme tarafından reddedildi.

Koca'nın avukatı Civelekler de Büyükerşen'in katıldığı televizyon programında müvekkiline rencide edecek sözler söylediğini iddia ederek, şikayetçi olduklarını dile getirdi.

Tarafları dinleyen mahkeme heyeti, hakaret suçunun işlendiğine kanaat getirerek, tutuksuz sanık Büyükerşen'in bin 740 lira adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Adli para cezasının ödenmemesi halinde ise cezanın hapis cezasına çevrileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber