Büyükşehir Kanunu'nda değişiklik kabul edildi

Haber Giriş : 03 Temmuz 2005 00:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir belediyesi sınırları içine katılan ilçe belediyelerinin ilk kademe belediyesine dönüşmesini öngeren yasa teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.

02 Temmuz 2005 20:50

Büyükşehir belediyesi sınırları içine katılan ilçe belediyelerinin büyükşehir ilçe belediyesine, diğer belediyelerin ilk kademe belediyesine dönüşmesini öngören yasa teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Yasaya göre, büyükşehir belediyesi sınırları içine katılan ilçe belediyeleri büyükşehir ilçe belediyesine, diğer belediyeler ilk kademe belediyesine dönüşecek. Köylerin tüzel kişiliği kalkacak ve bunların mahalle olarak katılacağı belediyeler, Bakanlar Kurulu kararında belirtilecek.

Büyükşehir sınırları içinde kalan orman köylerinin tüzel kişiliği devam edecek. Ancak ormanlarla ilgili diğer kanun hükümleri saklı kalmak üzere bu köyler, imar bakımından büyükşehir belediyesinin mücavir alanı sayılacak. Bu köylerde su ve kanalizasyon hizmetlerini yürütme görev ve yetkisi, ilgili büyükşehir belediyesinin su ve kanalizasyon idaresine ait olacak. Bu tür hizmetler karşılığı orman köylerinde yaşayan nüfusa göre genel bütçeden alınacak İller Bankası payı, ilgili büyükşehir belediyesine aktarılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber