Karpuz, kabak tadı veriyor

Malatya Tüketici Eğitim ve Koruma Derneği Başkanı Ali Düzova, kentte bazı manav ve marketlerde satışa sunulan karpuzların kabak aşılı karpuz olduğunu iddia etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kabak karpuzların tüketicinin şikayetine neden olduğunu bildiren Düzova, karpuz her yıl aynı tarlaya ekilebilen bir ürün olmadığı için, üreticilerin bu sıkıntıyı kabak aşısıyla aşmaya çalıştığını anlattı. Düzova şöyle konuştu:

?Üst üste karpuz üretmek isteyen çiftçi, hibrit karpuz yerine kabak aşılı karpuza yöneliyor. Rekoltesi diğerine göre yüksek olan kabak aşılı karpuz, normal hibrit karpuza göre bir de erken hasat yapılması halinde daha kalitesiz oluyor. Bu durum, üretici açısından avantaj iken, tüketici açısından dezavantaj oluşturuyor. Çünkü ikisinin arasında önemli tat farkı bulunuyor. Bu tat farkı nedeniyle de tüketici karpuza pek rağbet etmiyor. Bunaltıcı sıcak yaz günlerinin vazgeçilmez meyvesi olan karpuzun tat, koku ve renk bakımından daha kalitelisini yemek isteyen tüketicilerin biraz daha dikkatli seçim yapması gerekiyor.?

Kente gelen meyve ve sebzelerin çoğunun 4'üncü, 5'inci kalite olduğunu savunan Düzova, yetkililerin bu konuda daha dikkatli olması gerektiğini, denetimlerini artırmaları gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber