Eğitim-Bir-Sen: 5 yıllık okul müdürlerinin değiştirilmesinde geç kalınıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Temmuz 2005 00:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Bir-Sen İstanbul İl Başkan Yard. Ali YALÇIN, sendika merkezinde düzenlediği basın toplantısında; "Milli Eğitim Bakanlığı'nın 5 yıllık müdürlerin yerlerinin değişmesiyle ilgili olarak gecikildiğine dikkat çekerek, yakında okul müdürleri de rektörleşirse bakanlık şaşırmasın dedi. Kararlı bir siyasi irade söylediğini takip etmeli ve hemen yerine getirmelidir. Ülkemizde lobileşmiş güç odaklarının tesirinde kalmamalı ve söylediklerini kararlılıkla takip ederek milli iradenin gücünün aşınmasına fırsat vermemelidir" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında aynı kurumda 20 yıldan fazla idarecilik yapan okul müdürlerinin olduğuna dikkat çeken Eğitim-Bir-Sen İstanbul İl Başkan Yard. Ali YALÇIN; çoğu yerde okul kendi adı ile değil müdürün adı .? Filan Müdürün Okulu? ile anılmaktadır. Bu son derece sakıncalı bir durumdur. Bazı okul müdürlerinin bunu kötüye kullandıkları ve yayılma politikası uygulayarak ; "okul kantini, servis, banka paraları vb konularda soruşturma üstüne soruşturma yedikleri muhakkik ve müfettiş raporlarıyla sabittir" dedi.

Yalçın açıklamasında "5 ayda ziyaret ettiğimiz 120 okul içerisinde ilginç okul müdürleri ile karşılaştıklarını, aynı okulda 20 yılın üzerinde müdürlük yapılan bir okulda; veli portföyü iyi olduğu ve okulun parasal hiçbir sıkıntısı olmadığı halde öğretmenlerin sevklerini daktilo doldurdukalrını gördük. Çünkü okulda sadece idare odasında bir bilgisayar vardı. Yıllanmış müdürlerin çoğu bilgisayar bilmiyor ve bilmediği içinde önemini kavrayamıyor. Allah'tan ki müdür artık 33 yıllık çalışma hayatında artık zorlandığından kendisi emekli olmuş. Yerine dinamik, bilgisayar bilen ve heyacan dolu bir müdür atanmış. Öğretmenlerin gayretleri ve baskısı ile okula alınan Projeksiyon aletini müdür odasına hapseden ve aman bozulmasın pahalı bir alet diye eğitim öğretime sunmayan teknolojiyi anlayamayan müdürler ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünden resmi emirle gelen yarışma ve duyuruları kendi fikrine uymadığı için duyurmayan ve asmayan yıllanmış müdürler gördük" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı müdürlerin aynı kurumda emekli olmalarına artık son vermelidir, diyen Eğitim-Bir-Sen İstanbul İl Başkan Yard. Ali YALÇIN; Bakanlığın ?5 yıllık Müdürlerin yerleri değişecek? açıklamasının üstü artık küllenmiştir, değişeceğini düşünerek çalışma gayretine giren ve gelen adama ayıp olmasın diye hızını artıran okul müdürleri; değişmenin artık olmayacağını anlamış olmalılar ki tekrar rahatlamış ve yayılma politikasına girmişlerdir, dedi.

5 Yılıkların Tamamı Değişmeli!

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Müdürleri arası takasa fırsat vermemeli ve ayrım yapmadan bütün beş yılını doldurmuş müdürleri değiştirmelidir. Okullarda eğer beş yıllık müdürler değişirse ; müdürler kendi arasında anlaştı.?filan müdürle ,filan müdür karşılıklı yer değiştirmek için anlaşmışlar? diye söylentiler dolaşıyor. Böyle bir olaya meydan vermek bakanlığı sıkıntıya sokacak ve değişen bir şey olmayacaktır. Buna kesinlikle müsaade edilmemelidir. Çalışkan ve çalışkan olmayan beş yıllık müdür ayrımı yapılmadan tamamının yerleri değişmeli. Okul kayıtlarının erkene alındığı şu günlerde değişim acilen yapılmalı ki; yeni okulunda kayıtlarının kontrolü ve önümüzdeki eğitim öğretim yılına hazırlık zamanı tanınmış olsun, diyen Eğitim-Bir-Sen İstanbul İl Başkan Yard. Ali YALÇIN, Bakanlığın daha fazla gecikmemesinin gerektiğine dikkat çekti.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber