Kızılay, Doğubayazıt'ta sel felaketinin yaralarını sarıyor

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, geçen hafta meydana gelen sel ve su baskınlarında oturulamaz hale gelen 70 hane için Türk Kızılayı, afet müdahale ekipleri ve yardım malzemesi gönderdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 18:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afet müdahalesini koordine etmek için Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi'nde bir kriz masası oluşturuldu. Erzurum Bölge Afet Yönetim Merkezi ve Ağrı Yerel Afet Lojistik Merkezi'nden yeterli sayıda çadır, battaniye ve mutfak seti sel bölgesine ulaştırılarak ihtiyaç sahiplerinin kullanımına sunuldu. Sel ve su baskınlarının hemen ardından alandaki çalışmalarına başlayan Türk Kızılayı ekipleri ilk gün, afetten etkilenen Büyük Ağrı, Uluyol, İshakpaşa, Yenimahalle ve Sanayi mahallelerine 500 kişilik kumanya dağıtımı gerçekleştirdi. İhtiyaç sahibi vatandaşlar için bölgeye ulaştırılan 70 çadır, 350 battaniye ve 70 mutfak seti afetzede ailelerin kullanımına sunuldu. Yerleşim yerleri zarar gören aileleri çadır altına alan Türk Kızılayı, öğle ve akşam olmak üzere bin kişilik yemek dağıtımına başladı. Türk Kızılayı alanda 6 bin 750 kişilik yemek dağıtımını gerçekleştirdi.

Günlük yaşantıları sel ve su baskınlarından olumsuz etkilenen Doğubayazıtlı vatandaşlar, Türk Kızılayı'nın kendilerini yalnız bırakmamasından duydukları memnuniyeti ifade ederek teşekkürlerini sundu. Kızılay yetkilileri vatandaşların mağduriyetleri giderilene kadar bölgede çalışmaya devam edileceğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber