Antalya'da Kazakistan Kültür Günleri etkinlikleri

Antalya Büyükşehir Belediyesince düzenlenen Kazakistan Kültür Günleri kapsamında Kazak Halk Dansları Topluluğu ile Kazakistan Orkestrası sahne aldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 20:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Deniz Filiz ile Antalya'da yaşayan Kazaklar katıldı.

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, törende yaptığı konuşmada, Kazakistan'ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülkelenin kardeş ülke Türkiye olduğunu söyledi.

Kazakistan'ın bağımsızlığını kazanmasının üzerinden geçen 20 yılda Türkiye ile ilişkilerin geliştirdiğini ifade eden Tüymebayev, "İki ülke arasındaki ilişki özellikle ticari, ekonomik, kültürel ve eğitim alanında çok ilerledi. Türkiye ile Kazakistan arasındaki ticaret hacmi geçen yılda 4 milyar dolara ulaştı" dedi.

Türkiye ile Kazakistan arasındaki kardeşliğin bir göstergesi olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mayıs ayında Kazakistan'a resmi ziyarette bulunduğunu hatırlatan Tüymebayev, "Ekim ayında Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev de Türkiye'yi ziyaret edecek. Özellikle kültür ve eğitim alanlarında çalışmalar olacak" diye konuştu.

Düzenlenen etkinliğin kendileri için çok önemli olduğu anlatan Tüymebayev, desteklerinden dolayı Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Filiz de etkinlikte sanatçıların Kazak kültürünün çeşitli örneklerini kendilerine göstereceklerini söyledi.

Kazak kültürünü Antalya'da tanıtmak ve geliştirmek adına yapılan etkinliği gelecek yıl da düzenlemek istediklerini anlatan Filiz, etkinliklerle iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmeyi amaçladığını kaydetti.

Konuşmaların ardından Kazak Halk Dansları Topluluğu ile Kazakistan Orkestrası performanslarını sergiledi. Kazakça ve Türkçe şarkıların söylendiği program, konukların beğenisini kazandı.

Muhabir: Murat Yolcu

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber