İstanbul'da havai fişek atımının yasaklanması

Büyük Coşkunlar Havai Fişek Ltd. Şti. Genel Müdürü Yaşar Coşkun, İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nün gürültü kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle temmuz ayından itibaren resmi günler dışında havai fişek atımını yasaklama kararına ilişkin, "Türkiye'de havai fişekle ilgili bir kanun yok, bununla ilgili bir kanun çıkarılmasına uğraşıyoruz" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 21:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Coşkun, AA muhabirine müdürlüğün kararını internet aracılığıyla öğrendiklerini belirterek, kendilerine herhangi bir tebligat gönderilmediğini söyledi.

Basında havai fişek atmanın yasaklandığı yönünde haberler yer aldığına işaret eden Coşkun, şunları bildirdi:

"Böyle bir şey yok, o yazıyı okudum. Avukatlarımız konuyla ilgili çalışmalar yapıyor. Bakıp inceleyeceğiz ve gereken neyse yapacağız. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün bunu yasaklama gibi bir yetkisi yok. Bu konu İçişleri Bakanlığı'nın sorumluluğundadır. İnternetten okuduğumuz kadarıyla yasaklama gibi bir şey yok. Sadece resmi ve dini bayramlarda havai fişek atılması yönünde bir karar var. Şu anda bize konu ile ilgili bir şey gelmedi. Bu durumun siparişlerimizi etkileyip etkilemeyeceğini bilemiyoruz. Bu, ilerleyen günlerde belli olur. Her yıl bu zamanlarda İstanbul'da böyle konular tartışılıyor, bu tür uygulamalar ortaya çıkıyor.

Zaten 5 senedir bir çalışmamız var. Türkiye'de havai fişekle ilgili bir kanun yok, bununla ilgili bir kanun çıkarılmasına uğraşıyoruz. İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile görüşüyoruz. Havai fişeklerin kullanımıyla ilgili kanun çıkarılması için müracaat ettik. Kimler tarafından kullanılacağı, nerelerde satılacağıyla ilgili kanun çıkarılmasını talep ettik, bekliyoruz. Hatta gecen hafta içinde Emniyet Genel Müdürlüğü bizden görüş istedi. Görüşlerimizi bildirdik. İstanbul'daki konuyla ilgili de bir çalışma yapacağız. İstanbul'daki meseleyi de avukatlarımız araştırıyor."

Muhabir: Veysel Kara

Yayıncı: Kemal Kaymak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber