Erdoğan'dan Gülen'e davet

Türkçe Olimpiyatları'nın finaline katılarak konuşma yapan Başbakan Erdoğan, isim vermeden Fethullah Gülen'e davette bulundu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 22:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan "Biz gurbette olup şu vatan topraklarının hasreti içiresinde olanları aramızda görmek istiyoruz" dedi. "Gurbet aynı zamanda garipliktir" diyen Erdoğan, "Zaten oradan anlamını yükleniyor. Onun içinde biz garipliğe tahammül edemeyiz. Bu sıla hasreti bitmelidir. Bitsin istiyoruz" diye konuştu.

Erdoğan'ın bu konuşması büyük alkış aldı. Alkışlar üzerine Erdoğan "Doğrusu ben şu anki tavrınızla hip birlikte bu hasretin bitmesini istediğinizi anlıyorum. Öyleyse bitsin bu hasret diyelim" dedi.

?YERYÜZÜNDE 7 MİLYAR İNSAN ARASINDA AYRIM YAPILMASINI KABUL ETMEYİZ"

Türkiye tüm imkanları ile milletinin cömertliğe ve fedakarlığı ile, hiç olmazsa dualarıyla dünya sathında mazlumun mağdurun yanında dimdik durmaya devam edecektir" diyen Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz öyle bir milletiz ki, insanı sadece insan olduğu için, sadece can taşıdığı için severiz. Yunus Emre ?Yaratılanı yaratandan ötürü severiz' demiş. Kimseni ayrımcılığını yapmayız. Dinine, diline, inancına bakıp ayrımcılık yapmayız. Hiçbir ırkın inancının birbirine hükmetmesine baskın kılmasına razı olmayız. Kendisinden olmayanları dışlayan, kendisi gibi düşünmeyen, kendisi gibi inanmayanların, hor görenlerin yanında olmayız. Nasıl ki, 75 milyonu beraber ve kardeş olarak görüyorsak. 75 milyon arasında ayrım yapmıyorsak, yeryüzünde 7 milyar insan arasında ayrım yapılmasını kabul etmeyiz. Esas olan özgürlüktür bizim için. Esas olan barıştır, dayanışmadır. Bizim için esas olan hak, hukuk ve adalettir. Milletin halkların arzu ve talepleri, onların iradeleri bizim için her şeyin üzerindedir"

"GURBET HASRETTİR"

Başbakan Erdoğan konuşmasında gurbete vurgu yaptı. Erdoğan'ın konuşmasının bu bölümü sık sık alkışlarla kesildi. Başbakan Erdoğan şunları söyledi: ?Gurbet hasrettir. Hasretin bedeli çok ağırdır. Faturası çok ağırdır. Biz gurbette olup şu vatan topraklarının hasreti içerisinde olanları aramızda görmek istiyoruz. Gurbet aynı zamanda garipliktir. Zaten oradan anlamı yükleniyor. Onun içinde biz garipliğe tahammül edemeyiz. Diyoruz ki bu sıla hasreti artık bitmelidir ve bitsin istiyoruz. Doğrusu ben şu andaki tavrınızda evet hep birlikte bu hasretin bitmesini istediğinizi anlıyorum. Öyleyse bitsin bu hasret diyelim. Bu anlamlı gecede kadim bir medeniyetin evlatları olarak zengin bir kültürün diliyle bize ve dünyaya seslediğiniz için sizlere bir kez daha sesleniyorum. Gurbeti bir kenara, hasreti bir kenara bırakalım diyorum" Başbakan Erdoğan konuşmasının sonunda uzun süre ayakta alkışlandı.

TRAFİK DURDU

Türkçe Ollimpiyatları'nın kapanış törenini izlemek isteyen vatandaşlar, saat 16.00'dan itibaren Türk Telekom Arena Stadı'na geldi. TEM Otoyolu'nda trafik durma noktasına geldi.

HAVAİ FİŞEK GÖSTERİLERİYLE SON BULDU

Törende Türk Telekom Arena Stadı'nın bütün saha zemini sahne olarak kullanıldı. Kapanış Töreni'nde, 290 kişilik dünya çocuklarından oluşan gösteri ekibi; özel ışık, mapping ve projeksiyon teknikleri ile üretilen görsel bir şöleni sundu. Olimpiyatlarda Kapanış Töreni'ne özel bin adet kostüm tasarlandı. Özel gecede dört ayrı kıtanın kültürel değerleri stilize edilerek, rengarenk bir kompozisyon sunuldu. Törenin sunuculuğunu ise Kadir Çöpdemir ve TRT Spikeri Bülent Özveren yaptı. Kısa bir Türkçe Olimpiyatları fragmanıyla başlayan program saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Öğrenciler toplu halde ?İnsanlık El Ele' parçasını seslendirdi. Daha sonra Azerbaycanlı Sema Sultanova ?Aziz İstanbul', Senegalli Seynabou Dien ?İkimiz Bir Fidanın Güller Açan Dalıyız' isimli şarkılarını izleyicilerle paylaştı. Nijeryalı Zara Aminu, Suriye'den Yadigâr Muhammed'in şarkı seslendirmesi eşliğinde ?Canım İstanbul' şiirini okudu. Başbakan Erdoğan'ın konuşması ve ödül töreninin ardından ?Usta' isimli şarkıyla sahneye Pakistanlı Muhammed Awais geldi. Program esnasında dereceye giren öğrenciler farklı yörelere ait Potpori şarkı ve türküler seslendirdi. Kapanış Töreni Yeni Bir Dünya şarkısı ve havai fişek gösterileriyle son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber