Kızılırmak'ı doğduğu yerden denize döküldüğü yere kadar botla kat edecekler

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde 4 kişi, Türkiye'nin en uzun akarsuyu olan Kızılırmak'ı doğduğu yer olan Sivas Kızıldağ'dan denize döküldüğü Samsun'un Bafra ilçesine kadar botla kat edecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 12:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Böyle bir etkinliğin Türkiye'de ve dünyada ilk defa gerçekleştirileceğini söyleyen ekip başkanı ve fikir babası öğretmen Rüstem Kurnaz, "Bu fikir 1984 yılında atandığım ilk görev yerim olan Sivas İmranlı ilçesinde doğdu. O yıllardan beri gerçekleştirmeyi hayal ettiğim bir fikirdi. Bin 355 kilometre uzunluğundaki ülkemizin en uzun nehri Kızılırmak'ı doğduğu yer olan Sivas Kızıldağ'dan başlayarak denize döküldüğü yer olan Samsun'un Bafra ilçesine kadar su üzerinde ekibimizle 20 günde kat etmeyi hedefliyoruz." dedi.

Kızılırmak'ın ortalama akış hızının saatte 11 kilometre olduğunu dile getiren Kurnaz şöyle konuştu: "Akarsu kısmını doğal akış ile bot ve kano kullanarak, yaklaşık uzunluğu 300 kilometre olan nehir üzerindeki 8 baraj gölünü ise motorlu botlarla geçmek kaydıyla yolculuğu 20 günde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Günde ortalama 7 saat su üzerinde kalacağız, sadece yemek ve dinlenme ihtiyaçlarımızı gidermek için karaya çıkacağız. Bu projemiz tamamen macera amaçlı bir etkinlik olup, ilerde yapılacak belgesel çekimi için bir altyapı çalışması olarak önem arz etmektedir. Projeyi gerçekleştirebilmemiz için ekip seçimi ve sponsor çalışmalarımız var. Bu çalışmalarımızı tamamladıktan sonra 1 Temmuz'da yola çıkmayı planlıyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber