Beyaz malak ilgi odağı

Düzce'nin Efteni Gölü Paşa Konağı Köyü sınırları içinde bulunan merada, diğer cinslerinin aksine bembeyaz bir malak dünyaya geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beyaz renkli manda yavrusunu görenler malağa büyük ilgi gösteriyor.

Efteni Gölünde manda ırkını çoğaltmak amacıyla besicilere açılan Paşa Konağı yakınlarındaki merada Recep Ali Sevinç'e ait manda tüyleri bembeyaz erkek bir yavru dünyaya getirdi. Bir milyonda bir rastlandığı ifade edilen beyaz renkli malağı görenler hayrete düşürüyor.

Meradaki yüzlerce manda ve malak içinde rengi nedeniyle hemen fark edilebilen yavru, köy halkının ilgisini çekti. Mera güzeli diye adlandırılan yavru mandanın en büyük sorununun güneşli havada gözlerini fazla açamaması olduğu belirtildi. Beyaz renkli bir malak doğuran dişi manda ise yavrusuna sahip çıkıp yanından ayırmıyor.

Köyde hayvan besiciliği yapan 52 yaşındaki Bekir Çelik ise şimdiye kadar böyle bir olaya rastlamadığını ifade ederek hayretini gizleyemedi.

Mandaların sahibi olan ve yıllardır besicilik yapan 50 yaşındaki Recep Ali Sevinç ise ilk defa bu olaya şahit olduklarını ifade ederek, ?Bu yavru dünyaya geldiğinde ilk gören çobanımız oldu. Kendisi yavruyu gördüğünde önce inek yavrusu sanmış. Anasını görünce manda yavrusu olduğunu anlamış. Bize haber verdi. Biz çok şaşırdık. Bu yavrunun bu renkte dünyaya gelmesi pek ender rastlanan bir olay. Anasındaki bir genin gelişmemesinden kaynaklanıyormuş? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber