İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

KPSS puanı düşük adaya sözlüde 100 puan verilmesine iptal kararı

31.01.2011 tarihinde, Silivri Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı sözlü sınavla infaz koruma memuru alımı yapmış. KPSS puanı yüksek bir aday sözlüde aldığı düşük notla elenmiştir. Aday mülakat sınavında başarısız sayılma işleminin iptali için dava açmış, İstanbul İdare Mahkemesi de adayı haklı bulmuştur.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 00:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KARARIN AÇIKLAMASI

1- Karar sadece dava açanı ilgilendirmektedir. Mahkeme, mülakattan başarısız sayılma işlemini iptal etmiştir. Bu nedenle, aday yeniden mülakata alınacaktır.

2- Mahkeme, mülakatın yönetmelikte belirtilen usule uygun yapılmadığını belirtmiş ve KPSS puanı düşük adayların sözlüde 100 tam puan almasının gerekçesinin idare tarafından açıklanamadığına dikkat çekmiştir.

3- Mahkeme ayrıca, sözlü sınavda adaylara yöneltilen sorular ile komisyon üyelerinin adayların verdiği cevapları ayrı ayrı notlandırmaları ve adayların hangi yönlerinin ve niteliklerinin dikkate alınarak yüksek veya düşük düzeyde puan takdir edildiğinin tutanağa geçirilmesi suretiyle sonuçlandırılmasının, yönetmelik gereğince zorunlu olduğuna dikkat çekmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber