Kastamonu'da uyuşturucu operasyonu: Gözaltındaki 21 kişiden 19'u tutuklandı

Kastamonu polisinin 4 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 21 kişiden 19'u tutuklandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 18:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, Kastamonu'nun yanı sıra İstanbul, Ankara, Çankırı illeri, Taşköprü ve Devrekani ilçelerinde uzun süredir yaptıkları çalışmalar sonucu operasyon kararı alındı. Ekipler, cumhuriyet savcılığından alınan izinler doğrultusunda daha önceden belirlenen adreslere eş zamanlı 'şafak operasyonu' yaptı.

Yaklaşık 120'den fazla polisin görev aldığı operasyona özel harekat timleri de destek verdi. Yapılan operasyonlar sonucu 72 kişinin 'uyuşturucu madde satmak, temin etmek, nakletmek, bulundurmak ve kullanmak' suçlarından ifadelerine başvuruldu.

İfadelerin alınmasının ardından gözaltına alınan 21 kişi, tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi. Şahıslardan 2'si serbest bırakılırken 19'u tutuklandı.

Operasyonlarda 221 gram kubar esrar maddesi, 151 gram toz esrar maddesi, 4 kök Hint keneviri, 2 gram kenevir tohumu, 6 adet çarşaf tabir edilen esrar içiminde kullanılan kağıt, 57 gram Bonzai, 10,6 gr Jameican, 45 adet uyuşturucu hap ele geçirildiği bildirildi.

Şahısların Ankara ve İstanbul'dan temin ettikleri esrar, kimyasal içerikli uyuşturucu madde ve hapları Kastamonu'ya getirerek pazarladıkları ve yaşı küçük çocuklara uyuşturucu kullanmak için ortam hazırladıkları tespit edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber