Adıyaman'dan kısa kısa

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 20:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Japonya İnsanlık ve Doğa Araştırmaları Enstitüsü'nden bir heyet, Adıyaman Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Adıyaman Üniversitesi liderliğinde, enstitünün yürüttüğü ve Çukurova ve Harran Üniversitesi'nin proje ortağı olduğu, "Su Kaynaklarının Sürdürülebilir Kullanımı" projesi kapsamında Proje Başkanı ve RIHN Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tsugihiro Watanabe ve Japonya Ritsumeikan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kenichi Nakagami Adıyaman'a geldi.

Proje Başkanı Prof. Dr. Watanabe, Adıyaman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ile rektörlük makamında yaptığı görüşmede, şu anda su kaynaklarında sorun olmamasına karşın 2070 yılına gelindiğinde var olan su kaynaklarında yüzde 25'lik bir azalma olacağını ifade etti, şimdiden buna hazırlıklı olunması gerektiğini kaydetti.

Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ise proje çerçevesinde sadece bölgesel değil tüm dünyada kullanılabilecek modeller üreteceğini bildirdi.

Ziyaretin sonunda Pınarbaşı, konuklarına hediye verdi.

-Adıyaman Belediyesinin yol çalışması

Adıyaman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, şehir genelinde asfalt ve yol yapım çalışmalarını sürdürüyor.

Cumhuriyet Mahallesi'nde başlanan asfalt çalışmaları kapsamında, Kemal Paşa Caddesi'nin bir kısmına sıcak asfalt döküldü. 30 Ağustos Caddesi ile TOKİ yolunu birbirine bağlayan Kemal Paşa Caddesi'nin, tahrip olan Müftülük Caddesi ile TOKİ yolu arası da asfaltlandı.

Yenilenen 500 metre uzunluğundaki bölgenin altyapı ve kaldırımı da yapıldı.

Havaların ısınmasıyla birlikte asfalt ve yol yapım çalışmalarına hız verildiği bildirildi.

-7. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Oyunları

Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, "7. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Oyunları"na Adıyaman'dan 101 kişinin katılacağını bildirdi.

Bağcı, yaptığı yazılı açıklamada, 7. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Oyunlarının 28 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında Erzurum'da yapılacağını belirtti.

Müsabakalara Adıyaman'dan 10 farklı spor branşında toplamda 101 kişiden oluşan kafile ile katılacaklarını ifade eden Bağcı, şunları kaydetti:

"Geleneksel hale gelen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Oyunlarının özellikle bölge illerindeki sporcular için önemli bir organizasyon olduğunu biliyoruz. İlimizde bu organizasyona çok sayıda sporcu ile katılacak. Sporcularımızın Erzurum'dan madalyayla döneceklerine inanıyorum. Ben şimdiden tüm sporcularımıza ve antrenörlerimize başarılar diliyorum."

Muhabir: Hakan Furkan

Yayıncı: Sevil Çelik

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber