Bitlis Valiliği: Gölet gövdesinde su kaçağı var

Bitlis Valiliği Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı Kaleli Köyü'nde yapımına 1994 yılında başlanan ancak 18 yıllık süre zarfında henüz bitirilemeyen göletle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 21:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis Valiliği, zemin şartlarından ve jeolojik yapısından kaynaklanan olumsuzluklardan dolayı gölet gövdesi altından su kaçağı olması nedeniyle hizmete sunulamadığını bildirdi. 2004 yılında gölet gövdesi, dolu savak ve derivasyon kondivisi, dip savak ve topuk drenleri tamamlanarak su tutma işlemine geçildiğinin belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer veridi: "Ancak zemin şartlarından ve jeolojik yapıdan kaynaklanan olumsuzluklardan dolayı gölet gövdesi altından su kaçağı olduğu tespiti yapılarak kaçağın giderilmesi için 2005 yılında testlere başlandı. Bilahare su kaçağının gölet gövdesi altından olduğu tespit edildi. Sızmanın önlenmesi amacıyla gölet gövdesi üzerinden çimento enjeksiyonu yapılarak su kaçağı önlenme çalışmalarına başlandı. İdaremiz ve DSİ Erzurum sondaj şube müdürlüğü tarafından başlanan çalışmalar 2011 yılı sonunda tamamlanmıştır."

Van DSİ 17. bölge müdürlüğü tarafından gölet alanından gelen suyun fazla olması nedeniyle bu yıl sene başında yapılması planlanan testlerin yapılamadığına dikkat çekilen açıklamanın devamında, "Ancak gelen su miktarının azalacağı bu yılın haziran ayının sonuna doğru su tutulması ve yapılan enjeksiyonların başarılı olup olmadığının denenmesi amacıyla belli bir kota kadar su tutularak sızma testleri ve boya deneyi yapılacaktır. Gövde dolgusu altında yapılan iyileştirme enjeksiyonları olumlu sonuç vermesi halinde ise işin eksik kalan kısımları olan borulu sulama şebekesi ihalesi yapılarak gölet hizmete alınacaktır." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber