Bir gecede 8 ölüme soruşturma

Tokat'ta Gaziosmanpaşa Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi gören 8 hasta aynı gece hayatını kaybedince, İl Sağlık Müdürlüğü inceleme başlattı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 02:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tokat İl Sağlık Müdürü Saadettin Yazı, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde 13 Haziran gecesi yoğun bakım servisinde kalan 8 hastanın hayatını kaybettiğini söyledi. Yazı, "Bunları hastane başhekimimiz ile de görüştük. Konu ile ilgili bilgileri aldık. Konu ile ilgili inceleme başlattık. Bu konuyu inceliyoruz. İncelemenin sonucuna göre gereğini yapacağız" dedi.

Yaşanan ölümlerin ardından hastane yetkililerinden bilgi aldıklarını belirten Yazı, "Başhekimlikten aldığımız ilk bilgilere göre, 2 trafik kazasından gelen hasta, 2 beyin kanamasından yatan hasta var. 3 tanesi de son dönem kanser hastası var. 1 tane de Turhal ilçemizde kalp krizi geçirip, ölüm anında getirilen hasta var. Bilgi sahibi olur olmaz incelememizi başlattık. Bir şey var, mı yok mu, şu an bişey söylememiz mümkün değil" diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Saadettin Yazı, basın mensuplarının "Hasta yakınları elektrik kesintisinden dolayı ölümlerin olduğunu söylediler" sorusu üzerine, "Tam doğru olan kısmını inceleme sonucu verecektir. Ama benim bildiğim oranın teknik donanımı elektrik kesintisi ihtimalini devre dışı bırakacak şekilde" diye açıklama yaptı. Hayatını kaybedenlerinin isimleri ise açıklanmadı.

ÜNİVERSİTE AÇIKLAMA YAPTI

8 hastanın aynı gece hayatını kaybettiği Gaziosmanpaşa Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi konu ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Üniversitemiz hastanesi, çoğunluğu ileri evre hastalıklara sahip ve her yaştan hastaların kabul edildiği ya da başka sağlık kurumlarından sevk edilen hastaların tedavi edildiği üçüncü basamak sağlık kuruluşudur. 14.06.2012 tarihinde yapılan günlük değerlendirmede 13.06.2012 tarihinde farklı servislerde yatan hastaların 8'inin vefat ettiği tespit edilmiştir. Yapılan ön incelemede bu 8 hastadan 5'inin ileri evre kanser hastası olduğu diğerlerinin ise kalp krizi, beyin kanaması ve böbrek yetmezliği nedeni ile kaybedildiği, kalp krizi geçiren hastanın başka bir sağlık merkezinden ağır durumda gönderildiği anlaşılmıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber