LYS maratonu başladı

Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) maratonu başladı. Maratonun ilk sınavı olan matematik sınavı saat 10.00'da başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 11:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da gerçekleştirilen sınava 871 bin 313 aday katılıyor. Bu arada, üniversite adayı anneleri için okula gelen ikiz kardeşler de sınav heyecanına ortak oldu.

Bahçelievler Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi'nde sınava giren adaylar kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sabah erken saatlerde okula geldi. Sınavın yapıldığı binaya girişte adayların üstleri emniyet görevlileri tarafından arandı. Adayların üzerinde bulunan telefon ve metal eşyalar alındı. Adaylar daha sonra sınava girecekleri salona gitti. Adaylardan Melike Karakaya, sınava çok çalıştığını ve bilgisayar mühendisi olmak istediğini belirtti. Önceki sınavda istediği sonucu alamadığını anlatan Karakaya, elinden geleni yapacağını aktardı.

Sınavın yapıldığı okul bahçesinde ise farklı heyecanlar vardı. Babaları ile birlikte okula gelen ikiz kardeşler İlayda ve Yiğit Bakır kardeşler, annelerinin sınav heyecanına ortak oldu. Minik kardeşler, babaları ile dışarıda beklerken annelerine destek verdi. Okul bahçesinde bekleyen kardeşler, annelerine dua edip başarılar diledi. Minik İlayda ise evden çıkarken annesine destek olduğunu elini tutup dua ettiğini söyledi.

Oğlu sınava giren Fatma Katanoğlu da herkesin başarılı olması yönünde dua ettiğini anlattı. Katanoğlu, ?Hak eden herkes inşallah istediği yeri kazanır.? temennisinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber