Gökçek: Çankaya Belediyesi, 3 haftada Akpınarlılarla ya anlaşacak ya anlaşacak

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Çankaya Akpınar Heyelan Bölgesi'nde mağdur olan vatandaşların durumları ele alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Belediye Meclisi'nin Çankaya İlçesi Akpınar Heyelan Bölgesi'nde mağdur olan vatandaşların konut sorununu çözecek adımı atması için Çankaya Belediyesi'ne verdiği sürenin dolduğunu vurgulayarak, "Çankaya Belediyesi 3 hafta içerisinde Akpınar bölgesinde mağdur olan 84 vatandaşın tamamıyla ya anlaşacak, ya anlaşacak." dedi.

Başkan Gökçek, Çankaya İlçesi Akpınar Mahallesi'ndeki heyelanla ilgili sorunu çözecek Başkanlık Yazısı hakkında meclise bilgi vererek şu hususlara dikkat çekti: "Geçen ayki meclis toplantısında Çankaya Belediyesi'ne, Ak pınar'daki yaşanan sorunu çözmeleri için mühlet verdik. Siz çözmezseniz, biz çözeriz dedik. Geçen zaman içinde Çankaya Belediyesi'nin çözüme yanaşmayacak bir takım formüller üzerinde uğraştığını gördük. Biz bu durumda Çankaya Belediyesi'ne ait uygun alanların tespitini yaptık. Eğer Çankaya Belediyesi 3 hafta içerisinde Akpınar Bölgesinde mağdur olan 84 vatandaşın tamamıyla anlaşmaya vararak belgeyi ibraz etmezse, gelecek Temmuz ayında yapılacak meclis toplantısında Başkanlık Yazısı doğrultusunda Meclise sunulacak komisyon raporu kabul edilecek. Karar doğrultusunda, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Belediyesi'ne ait belirlediği toplam 50 dönümlük bir alanı Kentsel Dönüşüm alanı ilan edecek ve harca değer esas üzerinden kamulaştırarak, vatandaşlarla yapacağımız protokol ile mağduriyetlerini gidereceğiz." dedi.

Açıklamaların ardından Başkan Gökçek konuyla ilgili Başkanlık Yazısı'nın komisyona gönderilmesini isteyerek oylama yaptı, oylama sonucunda Başkanlık Yazısı'nı komisyona havalesi CHP'li üyelerin muhalefetine karşı oy çokluğu ile kabul edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber