Yaz Kur'an Kursları pazartesi başlıyor

Adana'da Yaz Kur'an Kursları'nın 18 Haziran Pazartesi günü başlayacağı bildirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

3 ayrı dönem şeklinde olacak kurslar, 17 Ağustos tarihine kadar devam edecek.

Hafta için her gün her yaştan öğrencinin katılabileceği ve günde 3 saat eğitim yapılacak kurslarda, Kur'an-ı Kerim, ibadet, siyer ve ahlak gibi dinî içerikli derslerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikler de gerçekleştirilecek.

Adana Müftüsü Arif Gökce, her yıl okulları tatile girmesiyle başlayan ?Yaz Kur'an Kursları'nın 18 Haziran Pazartesi günü saat 8.30 başlayacağını söyledi.

Müftü Gökçe, ilçe müftülüklerinin kendi içlerinde düzenleyecekleri programlara göre camilerin yanında, milli eğitim müdürlüğüyle yapılan protokol gereği, uygun görülen okullarda da Kur'an kursunun açılacağını ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı öğrencilere dağıtılmak üzere çeşitli kitapların da hazırlandığını dile getiren Müftü Gökce, çocuklara ulaştırılacak kitaplar arasında, Elif-Bâ, Dinimizi öğreniyorum serisi ve İnteraktif CD destekli tecvidli Kur'an-ı Kerim Elif-Bâ'sının da yer aldığını ifade etti.

Engelliler için de çalışmaları olduğunu aktaran Gökce, ?Yaz kurslarında Kur'an-ı Kerim ve dinî bilgiler dışında, kursları tanıtmak, Kur'an öğretimini yaygınlaştırmak ve verimliliği artırmak amacıyla eğitsel, dinî, sosyal ve kültürel etkinlikler de düzenleyeceğiz. Kurslara katılan çocukların çeşitli eğlencelerle, güzel vakit geçirerek tatil havasında Kur'an öğrenmelerini sağlayacağız.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber