Zihinsel engellilerin tiyatro oyunu beğeni topladı

Erbaa Eğitim Uygulama Okulu'nun engelli öğrencileri, muhteşem bir tiyatro gösterisi sunarak izleyicilerden büyük alkış aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çocuklar, oyunu izlemeye gelen AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan tarafından ödüllendirildi.

Tokat'ın Erbaa ilçesinde faaliyet gösteren Eğitim Uygulama Okulu'nun öğrencileri sergiledikleri oyunla izleyenler tarafından büyük alkış aldı. Duygusal anlarında yaşandığı tiyatro oyununda 20 zihinsel engelli öğrenci görev aldı. 75. Yıl Lisesinin de yapılan gösteriye Ak Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Aile ve Sosyal Politikalar Tokat İl Müdürü Ahmet Duman, Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Efrahim Gökçe, Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Akgün, okul müdürleri, öğretmen ve veliler katıldı. 1 saat süren ve 4 perdeden oluşan ?Ebruli? adlı tiyatro gösterisinde öğrenciler kendilerini toplum ve soysal yaşamda kendilerinin de olduğunu oynadıkları oyunla sergiledi.

Engelli öğrencilerin tiyatro oyunu izlemek için gelen AK Parti Milletvekili Zeyid Aslan, öğrencileri ödüllendirdi. Sahneye çıkarak öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Aslan, "Bu gün burada gördüm ki öğrencilerin ne kadar başarılı olduğunu, istenildiği zaman neleri başardıklarını gördük onlar bizim için ve toplumumuzun vazgeçilmezidirler. Onlara hem devlet olarak hem de toplum olarak sahip çıkmalıyız." dedi.

Erbaa Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Murat Turan, "Zihinsel engelli bireylerin de toplumun bir parçası olduğunu, düşünebilen ve düşündürebilen bireyler olduğunu göstermek amacıyla bu oyunu oynadıklarını belirtti. Turan, öğrencilerimiz toplumsal yaşamda karşılaştıkları problemleri kendi pencerelerinden anlattılar. Öğrencilerimiz, aile, çevre ve arkadaşlık ilişkilerini farklı farklı bir gözle izleyiciye sunulmaya devam edecek." diye konuştu.

Daha sonra tiyatro gösterisi öğrencilere ve öğretmenlere verilen ödül töreniyle son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber