Diyanet TV 'Miraç' ile başlayacak

Diyanet TV, ilk test yayınını Miraç Kandili programıyla yapacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AA muhabirinin Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, test yayını 5 saat sürecek. Yayın, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in önceden hazırlanmış konuşmasıyla başlayacak, daha sonra Diyanet TV'nin tanıtım filmleri gösterilecek.

Ramazan ayında TRT Anadolu ortaklığıyla yayın hayatına başlayacak Diyanet TV'nin ilk test yayını Bursa Ulu Cami'den yapılacak.

Görmez'in konuşmasından sonra Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özafşar'ın moderatörlüğünde ''Miraç''ın konuşulduğu program gerçekleştirilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Teşkilat Kanunu'yla altyapısı oluşturulan Diyanet TV, Beraat Kandili'nde de test yayını yapacak.

Yayın ilk sahurla başlayacak

Ramazanın ilk sahuruyla yayın hayatına başlayacak Diyanet TV'de, her gün 12 saat, yaygın din eğitimine yönelik programların yanı sıra, ''tefsir saati, Kur'an saati, hadis saati'' gibi programlar yayınlanacak.

Diyanet TV'de çocuklara yönelik çizgi filmler, kadın programları, dini ve kültürel içerikli belgeseller de yer alacak.

Diyanet yetkilileri, televizyonun yayın dilinin barış ve kardeşlik ilkesi prensibinde, toplumun tüm kesimlerini kucaklayıcı olacağını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber