Gazinodaki kasiyeri öldüren zanlı: 'Tik'im vardı, yanlış anlaşıldım

Bursa'da, üç gün önce güvenlikçi olarak başladığı gazinoda kasiyeri bıçaklayarak öldüren zanlı, bir arkadaşına ait işyerinde yakalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İfadesinde, 'tik'i olduğunu belirten zanlı, "Tikim nedeniyle el kol hareketleri yapınca yanlış anlaşıldı, tartıştık hatta o da beni bıçakladı." iddiasında bulundu. Emniyet çıkışında gazetecilere 'Haketti yaptım' diyen zanlı pişman olduğunu söyledi.

İddiaya göre 41 ayrı suçtan sabıkası bulunan Harun Çiçek, üç gün önce Osmangazi ilçesi İnönü Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Şanzelize Gazinosu'na güvenlikçi olarak işe başladı. Mesainin üçüncü gününde işyeri çalışanlarıyla birlikte alkol alan Çiçek, 'tik'i sebebiyle el kol hareketleri yapınca kasiyer olarak çalışan Ahmet Bıyık (50) 'Ne hareket yapıyorsun?' diyerek Çiçek'le tartışmaya başladı. Çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönünce mesai arkadaşları birbirlerine bıçakla saldırdı. Harun Çiçek, Bayık'ı sol bacağından iki bıçak darbesiyle yaraladı. Damara denk gelmesi sebebiyle Bayık kan kaybı sebebiyle hayatını kaybetti. Olayın ardından kaçan güvenlik görevlisi Harun Çiçek'in yakalanması için Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi geniş çaplı soruşturma başlattı. Zanlının memleketi olan Keles ilçesinde akrabalarına ulaşan polis, zanlının arkadaşlarını da takibe aldı. Son olarak zanlının Tuna Mahallesi'nde bir arkadaşının işyerinde saklandığı bilgisine ulaşan polis, düzenlediği operasyonla zanlıyı yakaladı.

Emniyetteki ifadesinde olayın 'tik' sebebiyle çıktığını öne süren zanlı şunları söyledi: "İşyeri, her gün mesainin son bölümünde bize ücretsiz içme hakkı veriyordu. Arkadaşlarla içiyorduk. Tikim sebebiyle el kol hareketleri yapınca kasiyer Ahmet Bayık 'Ne hareket yapıyorsun' diyerek bana hakaret etti. Aramızda çıkan tartışmada beni ayağımdan bıçakladı. Ben de bıçak salladım. Tikim var. Kendime hakim olamadan ellerimi sürekli oynatıyorum."

Sorgulamasının tamamlanmasının ardından 'Kasten adam öldürmek' suçundan adliyeye sevk edilen zanlı, kendisini görüntüleyen gazetecilere 'Hak etti öldürdüm, pişmanım' dedi. Zanlının eşi Fatma Çiçek, eşinin adliyeye sevki sırasında emniyet önünde sinir krizleri geçirdi. Polislerin yardımıyla emniyet binasına alınan genç kadın sandalyeye oturtularak sakinleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber