Bakan Yıldırım: Spor okulları kulüplerin başarısının devamı için çok önemli

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ?Türkiye'nin nasıl dünyanın 160 ülkesinde okulları varsa ve Türkçemiz orada konuşuluyorsa, bayrağımız orada dalgalanıyorsa spor okulları da kulüplerin başarısının devamlı olması için çok önemlidir.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yıldırım, İzmir'deki Gaziemir Stadı'nda düzenlenen Avea-FC Barcelona Futbol Kampı tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda Türkiye Okul Sporları Federasyonu (TOSF) Başkanı Ayhan Pala, İzmir Gücü Spor Vakfı (İZVAK) Başkanı Tuğrul Yemişçi ve Avea CEO'su Erkan Akdemir de hazır bulundu.

Bakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada Avea'nın genç yetenekleri seçmek için dünyaca bilinen Barselona kulübüye yaptığı anlaşma çerçevesinde elemeler düzenlediğini ve genç yetenekleri belirleyeceğini söyledi. Projeyi sporda değişim programı olarak adlandırabileceklerini belirten Yıldırım, Barselona'nın başarısının arkasında spor okulları olduğunu ifade etti. Yıldırım, ''Biz İzmir'de sporun başarısının anlık değil, devamlı olması için İZVAK bünyesinde bir çalışma içine girdik. İstiyoruz ki İZVAK bütün kulüplerimize, amatör kulüplerimize, okuldaki gençlerimize destek sağlasın. Bu destekler, bir kulübü süper lige çıkarmak gibi arkası gelmeyen bir başarı yerine, sürekli bir başarı olsun.'' şeklinde konuştu.

Avea'nın da taraftar kartı çıkararak çalışmalara destek verdiğini aktaran Yıldırım, amaçlarının İZVAK'ı güçlendirmek olduğunu kaydetti. Avea'nın, Barselona ile yürüttüğü projeye İzmir'i dahil etmesi ve elemeleri burada yapmasından mutluluk duyduğunu vurgulayan Bakan Yıldırım, Avea'nın sadece telefon işletmeciliği yapmadığını, aynı zamanda sporun ve eğitimin gelişmesi için çalıştığını belirtti. Yatırımcıların sosyal sorumluluk projelerinin büyük önem taşıdığına değinen Binali Yıldırım, ?Bu toplumda, bu ülkede kazandıklarınızı bu ülkeye, bu ülke insanının geleceğine harcarsanız o zaman sizin isminizin de toplumda bir yeri olur. Bunu yapmazsanız, istediğiniz kadar büyük olun, istediğiniz kadar zengin, istediğiniz kadar güçlü olun toplumda bir anlamınız olmaz. Onun için sosyal sorumluluk projelerinde cimri olmaya lüzum yok, ne kadar cömert olursanız o kadar fazla kazanırsınız.? dedi.

İzmirlinin yapılan her işi iyi bildiğini ve İzmir'in çok seçici bir şehir olduğunu belirten Bakan Yıldırım, EXPO 2020 organizasyonuna hazırlanmanın heyecanını yaşadığını söyledi. Bunun bir parçası olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Yıldırım, ?'İstiyoruz ki İzmir artık umutsuzluğu üzerinden atsın, ardı arkası kesilmeyen, hiçbir işe yaramayan boş konuşmaları bıraksın. Bunun yerine geleceğe, daha güzele kilitlensin. Biz bu enerjiyi, bu heyecanı İzmir'de yakaladık. Siyaseti hizmete bulaştırmayın dedik. Kalan zamanı İzmirliler için harcamalıyız. Kendi ikbalimiz için siyaseti bir araç olarak görürsek, bundan en çok kaybedenler şehir ve bu şehirde yaşayan 4 milyon hemşehrimiz olur. Günlük polemiklerin asla bir parçası olmayacağız. Bizden duymadığınız, İzmirlilere vaat etmediğimiz hiçbir şeye itibar etmeyin. Bizim İzmir'e mesajımızı vasıtalı olarak vermeye ihtiyacımız yok; geliriz, her şeyin en doğrusunu söyleriz.? diye konuştu.

CEO Akdemir ise Avrupa'nın en çok konuşturan operatörüyle dünyanın en çok konuşulan takımının biraraya geldiğini söyledi. İstanbul, İzmir ve Van'daki elemelerle 240 yetenekli genç belirleyeceklerini, İstanbul'da yapılacak FC Barcelona Camp Avea'da bir hafta eğitim vereceklerini belirtti. Erkan Akdemir, 9-14 yaş grubundaki çocukların, FC Barcelona'nın yıldızlarını yetiştiren hocalardan eğitim alacağını bildirdi.

Bakan Binali Yıldırım, toplantı sonunda yetenekli sporculara, İzmir'deki spor kulüplerinin formalarını hediye etti. TOSF Başkanı Pala ise Bakan Yıldırım'a plaket takdim etti. Toplantının ardından Yıldırım, stada geçerek Akdemir'e penaltı attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber