LYS'de ter döken üniversite adayları, matematik sorularını zor buldu

Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'nin Matematik-Geometri Sınavı yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ülke genelinde 619 bin 133 üniversite adayının girdiği sınavda öğrencilerin büyük çoğunluğu soruların zorluğundan yakındı.

Samsun'daki 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda yapılan matematik-geometri sınavına giren üniversite adayları 1 yıldır yaptıkları hazırlığın ve çalışmanın neticesini alabilmek için ter döktü. Veliler de okul bahçelerinde stresli bir bekleyiş yaşadı.

Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan sınavda sivil polisler ve sınav görevliler, her hangi bir olumsuzluk yaşanmaması için büyük çaba harcadı. Okul bahçelerine satıcılar alınmazken, ses ve gürültü çıkaranlar ise uyarıldı. Stresli bekleyiş, sınavın bitimine dakikalar kala sona erdi. Cevap anahtarlarını teslim eden adaylar, su içerek dışarı çıktı. Sınav görevlileri ise isteyenlere kitapçık dağıttı.

Yoğun ve yorucu bir yılı geride bırakan bazı öğrenciler, sınav-soru-cevap kelimeleriyle ilgili hiçbir şey duymak istemediklerini kaydetti. Öğrencilerden Kerim Çelik, soruların geçen yıla göre zor olduğunu söyledi. Çelik, ?Bu seneki sorular, gerçekten çok zordu. Beni çok uğraştırdı. Bu kadar zor olacağını açıkça tahmin etmemiştim. Ama genel olarak güzel bir netice alacağıma inanıyorum. Sonuçlar açıklanana kadar hiçbir şey düşünmek istemiyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun.? ifadelerini kullandı.

Toplam 1 milyon 860 bin 515 adayın başvurduğu LYS sınav sonuçları 15-20 Ağustos 2012 tarihleri arasında açıklanacak. Bir yükseköğretim programına yerleşen adaylar eylülün ilk haftası itibariyle üniversitelere kayıtlarını yaptırabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber