5 bin lirasını bulan temizlik işçisine ömür boyu kömür yardımı yapacak

Mardin'in Midyat ilçesinde belediye temizlik görevlisi olarak çalışan İbrahim Soydaş (70), mıntıka alanında temizlik yaparken yerde bulduğu 5 bin lirayı sahibine teslim etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Parası bulunan Hamit Demir (45), duyarlı temizlik işçisine bin lira para ödülü ve her yıl bir ton ithal kömür hediye etme sözü verdi.

Midyat belediyesinde 20 yıldır temizlik işçisi olarak çalışan İbrahim Soydaş, kendisine verilen görev alanında temizlik yaparken yede bir deste para gördü. Parayı bulduğunu kendisi ilan ederse birden fazla sahibin çıkabileceği düşüncesiyle parayı eve götürüp sakladı. Parasını kaybedenin mutlaka belediyeye gelerek anons edeceğini düşünen Soydaş, aradan birkaç saat geçmesiyle belediye anons merkezinden, 'bir vatandaşa ait 5 bin lira kaybolmuştur. Bulanların insanlık namına belediyeye getirmeleri önemle rica olunur' anonsunu duyunca belediyeye gittiğini belirten Soydaş, parayı sahibine teslim ettiğini söyledi.

Parasını kaybeden ve kömür ticaretiyle uğraştığını belirten Hamit Demir, böyle fedakârca davranıştan dolayı memnuniyetini dile getirdi. Soydaş'a bin lira ödül veren Demir, belediyede temizlik görevlisi olarak görev yapan Soydaş'a ömür boyu kömür desteği sağlama sözü de verdi.

Yerde bir deste para gördüğünü belirten İbrahim Soydaş ? Kağıt topluyordum, geldim bankanın önüne baktım ki yerde bir deste para, aldım cebime koydum eve götürüm. Parayı bulduğu söylersem sahibi çok olur diye söylemedim. Bu dünya fanidir kimseye kalmaz bu bara da kalmaz bize diye düşündüm. Belediyeden anons gelince hemen parayı alıp belediyeye getirdim.? diye konuştu.

Parayı bulduklarını haber verdiklerinde bin lira ödül vereceğini belirten Hamit Demir, ?Bu zamanda böyle insanların olması tabi ki farklı bir şey. Allah razı olsun bulandan. İbrahim amcaya aynı zamanda bir milyarı biz gönlümüzden verdik ve her sene de inşallah bir ton ithal kömür vereceğiz.? dedi.

Belediye Personel Müdürü Şehmus Gümüş ise ?İbrahim amcamız gurur kaynağımız olmuştur. Kendisi aynı zamanda geçmiş yıllarda yılın en iyi çalışan personeli seçilmişti. Bu insani davranışından dolayı kendisini kutluyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber