Melih gökçek'ten, olimpiyatlara katılan sporculara müjde

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı kuruluşların spor kulüplerinden olimpiyatlara gitme başarısı gösteren sporcu ve teknik heyete 50'şer bin lira ödül vereceklerini açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan ve 2012 Londra Olimpiyatları'na spor kulüplerine bağlı güreş ve halter takımı sporcularını makamında kabul etti. Kabule güreşçiler Rıza Kayaalp, Fatih Üçüncü, Rahman Bilici, Atakan Yüksel'in de aralarında bulunduğu sporcular katıldı. Grekoromen Güreş Milli Takımı'nın neredeyse ASKİ Spor Kulübü sporcularından oluştuğunu belirten Gökçek, bunun ayrı bir gurur kaynağı olduğunu dile getirdi.

Gökçek, amatör spora yatırım ve gayretlerinin devam edeceğini anlatarak, olimpiyatlara giden sporcuların da en iyi dereceleri yapacaklarına inandığını belirtti.

?Ankara Büyükşehir Belediye olarak sporcularımızla ne kadar gurur duysak azdır? diyen Gökçek, ?Büyükşehir belediyesi bünyesinde bulunan kulüplerimizden olimpiyatlara gitme başarısını gösteren teknik heyet ve sporcularımıza 50 bin lira ödül vereceğiz? şeklinde konuştu.

Gökçek, Eryaman'da TOKİ arazisi olan 170 bin metrekarelik bir alanı belediye olarak devraldıklarını ve burayı spor kompleksi yapacaklarını ifade ederek, ?Buraya dört tane spor salonu yapacağız. Bunlar güreş, halter, müsabaka ve çok amaçlı salonlar olacak. Sosyal tesisler ve kamp yerleri olacak. Buraya atletizmi de ilave edecek şekilde planlıyoruz. Yaklaşık 9 ayda bitirmeyi hedefliyoruz. Atletizmi de bir numara yapacağız? dedi.

Grekoromen Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Mehmet Akif Pirim de sporun sadece futboldan ibaret olmadığını söyleyerek, amatör sporlara da gerekli ilginin gösterilmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber