Kalkınma Bakanı: Nüfus artışına rağmen işsizliği düşürüyoruz

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin gösterdiği ekonomik performans sayesinde istahdamını artırmaya devam etttiği söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin gösterdiği ekonomik performans sayesinde istahdamını artırmaya devam etttiği söyledi. Avrupa'da yaşanan krize dikkat çeken Yılmaz, "Avrupa'da nüfus çok az arttığı halde işsizlik oranını düşüremiyorlar. Türkiye'de bir taraftan nüfusumuz artarken bir taraftan da bu küresel kriz ortamında işsizlik oranını düşürüyoruz." dedi.

Süt sektörünün önde gelen isimlerinden Sütaş'ın Aksaray Tesisleri'nde düzenlenen 'Aksaray Entegre Tesisleri Yatırım Ekonomik Etki Analizi' sunumuna katılan Cevdet Yılmaz, toplantı çıkışında soruları cevapladı. Yılmaz, işsizlikle ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

"Yeniden tek haneli rakamları gördük. Bu gerçekten son derece sevindirici. Son birkaç yıldır çok güzel bir performans gösteriyoruz. 2023'lerde yüzde 5'i hedefliyoruz işsizlikte. Özellikle son çıkan rakamlarda genç işsizliğinin düşmesi de çok sevindirici, yüzde 17'lere kadar geriledi genç işsizliği. Bazı Avrupa birliği ülkelerde yüzde 30'un üzerinde. Türkiye demek ki doğru yolda. Bir taraftan makro ekonomik istikrarı ile büyümesiyle bunu sağlıyor, bir taraftan da mikro ekonomisiyle sağlıyor. İşte küçük işletmelerinden tutun yatırımcı dinamizmine kadar bir çok şeyi harekete geçirerek bunu sağlıyor."

Yılmaz, ayrıca İş-Kur aracılığıyla açılan meslek edindirme kurslarının da işsizliğin azalmasında etkili olduğunu belirtti. Yeni teşvik sisteminin de yatırımları destekleyeceği için yatırımlar ve üretim arttıkça doğal olarak istihdamın da bundan olumlu etkileneceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber