Devlet Bakanı Ali Babacan, memur maaşlarına, bütçe imkanları içerisinde en yüksek oranda artışın mutlaka yapılacağını bildirdi.

Haber Giriş : 18 Eylül 2003 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Ali Babacan, memur maaşlarına, bütçe imkanları içerisinde en yüksek oranda artışın mutlaka yapılacağını bildirdi.

TRT 1'e konuk olan Babacan, ekonomideki son gelişmeler hakkında bilgi verirken, tüm göstergelerde kalıcı olarak iyiye gidişin görüldüğünü söyledi.

Ekonomideki iyi gidişin yavaş yavaş günlük hayatta da hissedilmeye başlandığını belirten Babacan, bu iyi gidişin seçimlerin ardından 3 yıl sonra çok daha belirgin bir şekilde hissedilmeye başlanacağını kaydetti.
Şu andaki en önemli sıkıntının kamu borç stoğu olduğunu anlatan Babacan, bu durumun yılların biriktirdiği bir sorun olduğunu ve borç stoğu makul bir seviyeye ininceye kadar sıkı maliye politikalarının devam edeceğinin altını çizdi.
Bakan Babacan, toplu görüşmelerle ilgili bir soru üzerine, kamu borç stoğu yüksekliğinin kendilerini son derece kısıtlı bir bütçeyle hareket etmeye zorladığını belirterek, şunları söyledi:
''Birkaç sene daha sıkı maliye politikaları devam etmek zorunda. Memurlarımızı da çok iyi anlıyoruz, aylık gelirleri ortada. Öte yandan, makro dengeler ve bazı hedefler var. Bütçe imkanları içerisinde en yüksek oranda artış mutlaka yapılacaktır.''
Toplu görüşmelerin Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin tarafından yürütüldüğünü de kaydeden Babacan, toplu görüşme sürecinin 2004 bütçesi ile paralel yürüyeceğini tahmin ettiğini söyledi. Bakan Babacan, ''2004 bütçesini de yaklaşık 17 Ekim gibi TBMM'ye sevk etmeyi düşünüyoruz. Memur maaşları çok önemli bir harcama kalemi. Diğer harcama kalemleri de dikkate alınarak, belirli bir noktada olgunlaşacağını tahmin ediyorum'' diye konuştu.

imedya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber