Hükümet Sezer'e mesaj yazdı

Haber Giriş : 04 Temmuz 2005 15:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sezer, 15 günlük sere içinde taplam 700'den fazla maddesi olan 24 yasayı inceleyip karar verecek. AK Parti'nin getirdiği 'temel kanun' uygulaması ve buna tepki gösteren CHP'nin Genel Kurul çalışmalarına katılmaması nedeniyle Meclis tatile girmeden önceki son iki çalışma gününde 24 yasa çıkardı. Meclis'in yoğun mesaisi şimdi Çankaya Köşk'ü için yeni ve yoğun bir inceleme sürecini başlatacak. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 15 gün içinde tüm yasaları incelemek, inceledikten sonra da onaylamak veya iade etmek için karar vermek zorunda.

700'den fazla maddesi olduğu belirtilen sözkonusu 24 kanun tasarısı gerekli incelemenin ardından onay için Çankaya Köşkü'ne gönderilecek. Meclis Kanunlar ve Kararlar Dairesi, Genel Kurul'da yasalar üzerinde yapılan değişiklikleri de göz önüne alarak düzenlemelere son şeklini verip Meclis Başkanı Arınç'ın imzasıyla köşke gönderecek. Cumhurbaşkanı Sezer 15 günlük değerlendirme süreci içinde Meclis'ten geçen kapsamlı bir çok yasayı inceleyecek. Bankacılık Kanunu 171, Belediyeler Kanunu 87, Özürlüler Yasa Tasarısı 52, Devlet İstatistik Enstitüsü ile ilgili yasa 60, Çocukları Koruma Kanunu ise 50 maddeden oluşuyor. Hemen her alanda önemli düzenlemeler getiren yasalar için Köşk çalışma yapacak.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek'e geçmiş olsun ziyaretinde bulunan TBMM Başkanı Bülent Arınç, gazetecilerin sorusu üçerine, kendisinin onayından sonra sözkonusu yasaların Köşke'e gönderileceğini belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanı da yasal süreçte kendine düşeni yerine getirecektir" diye konuştu.

CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber