DHA Adana Bürosu Bölge Haberleri

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aldırmaz, yaşlı babaları unutmadı

ADANA Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve eşi Serpil Aldırmaz, 'Babalar Günü'nde Adana Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Seyhan Belediyesi Huzurevi'nde kalan babaları ziyaret edip hediye verdi.

İlk olarak Seyhan Belediyesi Huzurevi'ne giden Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve eşi Serpil Aldırmaz'ı, Müdür Hamza Dönmez karşıladı. Aldırmaz ve eşi, burada kalanlarla tek tek tokalaşarak, günlerini kutladı. Seyhan Belediyesi Huzurevi'nde kalan Hüseyin Arslan, Başkan Vekili Zihni Aldırmaz için yazdığı şiiri okurken, Huzurevi Müdürü Hamza Dönmez, "Başkanımız ve eşi her etkinliğimizde yanımızda olduğu gibi, bugün de yanımızda. Kendisine ve değerli eşine şahsım ve yaşlılarımız adına teşekkür ediyorum" dedi.

'BİZ SİZİ BABA KABUL EDİYORUZ'

Ziyarette, "Benim de, eşimin de babası yok. Biz sizi baba kabul ediyoruz" diyen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, "Her etkinliğinizde beraber olmaya çalışıyoruz. Sizleri çok seviyoruz. İnşallah ömür boyu mutlu olur, güzel günler geçirirsiniz. Babalar Günü'nüz hayırlı olsun" diye konuştu. Zihni Aldırmaz ve eşi Serpil Aldırmaz, daha sonra Seyhan Belediyesi Huzurevi'nde kalanlara tek tek tokalaşıp hediyeler verdi. Adana Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni de ziyaret eden Aldırmaz çifti, yaşlılarla uzun süre konuşup hediyeler sundu.

YB(17.6.2012

///////////

İki Bakan nikah şahidi

ADALET Bakanı Sadullah Ergin ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Ak parti eski milletvekili İsmail Soylu'nun kızı Fatma Soylu ile Mehmet İlhan'ın nikah şahitliğini yaptı.

İskenderun İsos Otel'de düzenlenen düğünde, Eker damat Mehmet İlhan'ın, Ergin ise gelin Fatma Soylu'nun şahidi oldu. Her iki Bakan, nikahın ardından genç çifti kutlayarak, ömür boyu mutluluklar d iledi. Düğünde sahne alan pop müzik sanatçısı Ziynat Sali, sevilen şarkılarını seslendirdi. Davetliler, genç çiftin mutluluğuna müzik eşliğinde oyunlar oynayarak eşlik etti.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

UA(EŞ)(17.6.2012)

//////////

Kardeşinin kahvaltı salonunu açtı

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile Belediye Meclis üyesi kardeşi Garip Şandır'ın yörük kahvaltı salonunu hizmete açtı. İskenderun'da böyle bir işletmeye ihtiyaç olduğunu belirten Garip Şandır "Bu ihtiyacı karşılamak amacıyla işyerimizi açtık" dedi. Milletvekili Şandır da açılışını yaptığı işletmenin hayırlı olmasını diledi. Açılışa Belen Belediye Başkanı Cemil Yılmazlar, İskenderun Ticaret Sanayi Odası Başkanı Halil Şahin, Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman, Belediye Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

UA(EŞ)(17.6.2012)

//////////

Soli Güneş Festivali'ne sanatçı akını

MERSİN'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi ve Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek 'Soli Güneş Festivali'nde Musa Eroğlu, Kıraç, Grup Gündoğarken ve Gripin Grubu konser verecek. Festivalin tanıtımı için Soli antik kenti harabelerinde, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Başkanı Alper Turna, basın toplantısı düzenledi.

Başkan Yıldırım Mezitli'yi kültür, sanat ve turizm şehri yapmayı hedeflediklerini belirterek "Bir yandan kentimizin yeterince kullanılmayan büyük turizm potansiyelini harekete geçirmek için yoğun uğraş verilirken,diğer yandan da Mezitli Belediyesi olarak tarihsel ve toplumsal sorumlulukla ve dikkatli bir duyarlılıkla güneş kenti Soli'yi yeniden canlandırıp geleceğe taşımak istiyoruz" dedi.

Yıldırım, festival programı hakkında şu bilgileri verdi:

"Soli Güneş Festivali 20-21-22 Haziran günlerinde, Viranşehir'de bulunan sütunlu caddenin arkasındaki festival alanında yapılacak. Birinci gün Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ve Gripin Grubu'nun konseri yapılacak. İkinci gün Flamenco Gösterisi ve Musa Eroğlu konseri olacak. Üçüncü gün ise Grup Gündoğarken ve Kıraç konseri yapılarak festival son bulacak."

Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Başkanı Alper Turna ise, Dünya Güneş Günü kutlamaları kapsamında 'Güneş Enerjisi Sistemleri ve Soli Pompeipolis' adlı bir panel düzenleyeceklerini söyledi.

Gülhan DEMİRCİ/MEZİTLİ(Mersin), (DHA)

GD(AŞ/EŞ)(17.6.2012)

//////////

Huzurevinde saray kıyafetleri sergisi

MERSİN'de eski Vali Ömer Lütfi Hancıoğlu'nun eşi Fahrünnisa Hancıoğlu, Huzurevi'nde Osmanlı dönemine ait geleneksel kıyafetlerden oluşan bir sergi düzenledi. Mersin İyilik ve Yardım Vakfı Huzurevi'nde gerçekleşen serginin açılışına Toroslar Belediye Başkanı Hamut Tuna, Mersin İyilik ve Yardım Vakfı Başkanı Serdal Kuyucuoğlu, Vakfın Mütevelli Heyeti Üyesi Fahrünnisa Hancıoğlu, Huzurevi Müdürü Ertan Eren, çeşitli dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Huzurevi sakinleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Sergide, Mersin İyilik ve Yardım Vakfı Huzurevi Mütevelli Heyeti üyesi ve 1961-1964 yılları arasında Mersin'de Valilik yapan Ömer Lütfi Hancıoğlu'nun eşi Fahrünissa Hancıoğlu'nun kendi çeyiz sandığından çıkardığı kıyafetler ile konağında bulunan eski eşyalar izlenime sunuldu. Sergiyi derleyen Fahrünnisa Hancıoğlu, eserler ile ilgili Başkan Hamit Tuna ve katılımcılara bilgi verdi.

MERSİN, (DHA)

ME(AŞ/EŞ)(17.6.2012)

///////

Yaz sezonunda da açık

HAVALARIN ısınması ile birlikte kışlık müzikholler bir bir kapanmaya başlarken, Adana'da uzun yıllardır Türk müziği ağırlıklı programlar yapan Borsa Restoran, sezonu uzatma kararı aldı. Borsa'nın işletmecisi ve solisti Zafer Halaçoğlu, klimalı salonlarında mümkün olduğunca çarşamba, cuma ve cumartesi günleri halk müziği sanatçısı Feridun ile birlikte program yapmayı sürdüreceklerini, böylece uzun tatile çıkamayan Adanalılar ile birlikte olacaklarını söyledi. Adana'daki konserinde TRT kökenli ünlü yorumcu Seçil Ak'ın dinleyip takdirlerini ilettiği Zafer Halaçoğlu, musiki derneğindeki çalışmalarını da sürdürüyor.

ADANA, (DHA)

OA(17.6.2012)

////////////////

Gönüllü öğreticilere teşekkür günü

GAZİANTEP'te Sani Konukoğlu Vakfı ve Anne-Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliği ile yürütülen İşlevsel Yetişkin Okuryazarlığı Programı'nda görev alan gönüllü öğreticilere Özel Sanko Okulları Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle teşekkür plaketi verildi.

AÇEV Gaziantep Sorumlusu Esin Özgül, yaptığı konuşmada, okuma yazma öğrettikleri kursiyerlerin belgelerini verdiklerini ve bu çalışmada emeği geçen gönüllü eğitmenlere teşekkür etmek amacıyla toplandıklarını söyledi. Yürütülen proje kapsamında yapılan faaliyetlerin anlatıldığı törende, AÇEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayla Göksel 1993 yılında kurulan AÇEV'in erken çocukluk ve yetişkin eğitimi alanında çalıştığını ve bugüne kadar yaklaşık 8 bin kişiye ulaşıldığını kaydetti. Göksel, çocuk koruma, aile içi şiddet, çatışmayı önleme, iletişim kurabilme ve empati konuları üzerinde de çalışmalar yapacaklarını bildirdi. Sani Konukoğlu Vakfı Genel Sekreteri Yalçın Çepik ise 14 yıldır AÇEV ile verimli bir şekilde yürüttüklerini vurguladı. Kursiyerlerden Sultan Çamlı, Zarife Balcı ve Meryem Orhun'un okuma yazma öğrenmeleriyle ilgili duygularını paylaştıkları konuşmaların ardından gönüllü öğreticilere belge ve armağanları Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, AÇEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayla Göksel ve Sani Konukoğlu Vakfı Genel Sekreteri Yalçın Çepik tarafından verildi.

GAZİANTEP, (DHA)

ZG(EŞ)(17.6.2012)

///////////

Türkiye'den Ortadoğu'ya dost eli

MERSİN'de bulunan Türk-Arap Ülkeleri İş Adamları Derneği (TURAB) Genel Başkanı Emin Ucuz, Lübnan'la Mersin arasında başlayan feribot seferlerinin Arap Baharı nedeniyle Ortadoğu'da yaşanan gerilimli sürecinin geçmesine yardımcı olacağını söyledi. Ucuz "Lübnan'a başlayan seferler, ekonomiden turizme kadar bir çok konudaki işbirliği için Türkiye'nin kardeşlik duygularıyla uzattığı dost eli" dedi.

Mersin'le Lübnan'ın Tripoli kenti arasında başlayan feribot seferleriyle ilgili olarak bir açıklama yapan TURAB Başkanı Emin Ucuz, Mısır, Suriye, Libya'da yaşanan değişimlerin hükümet tarafından dikkatle değerlendirildiğini ve doğru adımların atıldığına dikkat çekerek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Güçlü kardeşlik bağlarına sahip olduğumuz Ortadoğu coğrafyasında sıkıntıların en kısa sürede aşılmasını sağlayacak önlemler almak zorundayız. Nitekim Suriye'de yaşanan gelişmeler ülkemizi Ortadoğu'dan koparmak yerine yeni alternatifler bulmaya yöneltti. Lübnan'a başlayan feribot seferleri de bu ihtiyacın bir sonucu. İki ülkenin limanları arasında yolcu ve yük taşıyacak feribot aynı zamanda, Ortadoğu coğrafyasına ekonomiden turizme kadar birçok konudaki işbirliği için Türkiye'nin kardeşlik duygularıyla uzattığı dost elinin simgesi."

Arap Baharı'nın kent ve bölge ekonomisini olumsuz etkilediğini kaydeden Ucuz, şöyle devam etti:

"Feribot seferleri bölgesel işbirliğinin tesis edilmesinde önemli rol üstlenecek. Seferlerle ulaşımın kolaylaşması, Mersin ve bölge ekonomisini olumlu yönde etkileyecektir. Feribot seferlerinin devamlılığı sağlandığı takdirde, Arap Baharı nedeniyle kent ve bölge ekonomisine yansıyan olumsuz etkinin ortadan kaldırılması kolaylaşır. Dünya genelinde yaşanan krizin etkilerini azaltmak için Akdeniz'deki ülke halklarının dostça güçbirliği yapması mutlak bir gereklilik."

MERSİN, (DHA)

ME(AŞ/EŞ)(17.6.2012)

//////////////////

Tacikistan'dan yatırım daveti

TACİKİSTAN Ankara Büyükelçisi Farrukh Homiddinoviç Şaripov, Gaziantep Ticaret Odası'nı (GTO) ziyaret etti. GTO Meclis Başkanı Zeki Yağcı ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Büyükelçi Şaripov, Gaziantepli işadamlarını Tacikistan'da yatırım yapmaya davet etti.

Ziyarette konuşan GTO Meclis Başkanı Zeki Yağcı, Tacikistan Ankara Büyükelçisi Farrukh Homiddinoviç Şaripov'u Gaziantep'te Ticaret Odası çatısı altında görmekten ve ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirtti. Konuşmasında Gaziantep'in sosyal, kültürel ve ekonomik yapısı hakkında bilgiler veren Zeki Yağcı, Türki Cumhuriyeti ülkelerinin Türkiye için büyük önem taşıdığının altını çizerek, "Türkiye ile Tacikistan arasında her alanda var olan ilişkilerin geliştirilmesi gerekiyor. Bugünkü ziyarette de Tacikistanlı ve Gaziantepli işadamlarımız arasındaki ticari ilişkileri geliştirmeye yönelik yapılabilecek çalışmalarla ilgili olarak Sayın Büyükelçi ile görüş alışverişinde bulunacağız. Kendisine Tacikistan ile ticarette yaşanılan sorunlarımızı aktarıp, çözüm önerilerimizi sunacağız. Önümüzdeki dönemde her iki ülkenin özellikle ticari alanda ilişkilerinin geliştirilmesi yönünde yürütülecek çalışmalara Gaziantep Ticaret Odası olarak her türlü katkıyı sunmaya hazırız" dedi.

RAKAMLAR DÜŞÜK

Tacikistan Ankara Büyükelçisi Farrukh Homiddinoviç Şaripov da konuşmasında Türkiye ile Tacikistan arasındaki ilişkilerin son dönemde olumlu bir ivme içerisinde olduğunu belirtti. Şapirov, amaçlarının bu ilişkilerin daha hızlı bir şekilde gelişmesine katkı sağlamak olduğunu ifade ederek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Dost ve kardeş iki ülkenin her alanda işbirliği içerisinde olması ve özellikle ticari alandaki ilişkilerini daha ilerilere taşınması gerektiğini düşünüyoruz. İki ülke arasında geçtiğimiz 2011 yılında 630 milyon dolarlık bir ticaret hacmi gerçekleşmiş. Mevcut potansiyel göz önünde bulundurulduğunda bu rakamlar gerçekten çok düşük. Hedefimiz bu rakamları çok aha yukarılara taşımak. Ben Türk işadamlarını Tacikistan'daki özellikle sanayi yatırımları için sağlanan teşvik olanaklarından yararlanmaları ve Tacikistan'a yatırım yapmaya davet ediyorum."

Konuşmaların ardından GTO Meclis Başkanı Zeki Yağcı ve Büyükelçi Farrukh Homiddinoviç Şaripov, ziyaretin anısına karşılıklı olarak plaket takdim etti.

GAZİANTEP, (DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber