Başbakanlıktan hamilelere ayda 17 YTL karşılıksız para

Haber Giriş : 05 Temmuz 2005 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma Fonu, hamilelere ayda 17 YTL karşılıksız para veriyor. Ancak hamile kalan kişinin düşük gelirli olması gerekiyor. Hastanede doğum yapanlara ise 50 YTL de ekstradan veriliyor...

BAŞBAKANLIK Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu, yeni bir uygulama başlattı. Fon, toplumun en fakir yüzde 6'lık kesiminde olup da hamile olanlara, ayda 17 milyon lira (17 YTL) para yardımı yapıyor. Ayrıca, doğumunu bir hastanede yapması şartıyla da bir defaya mahsus olarak 50 milyon lira para yardımı yapılıyor. Bu paralar, Dünya Bankası'nın verdiği ödenekten karşılanıyor. Bugüne kadar hamilelik, eğitim ve sağlık yardımı için toplam 26 trilyon ödendi.

2005 yılının ocak ayında başlayan Dünya Bankası destekli yardım kampanyasına şu ana kadar 6 bin hamile başvurdu. Para almak için aranan şartlar ise, yoksul ve de hamile olmak. Bu yardımdan yararlanmak isteyen vatandaşlar, Fon'un şubelerine başvurduklarında bir form dolduruyorlar. Bu forma göre de gelir durumları zayıf ise paralarını alıyorlar. Sistem, beyana tabi olarak işliyor. Ancak, başvuranlar daha sonra kaymakamlıklar tarafından adreslerde birebir kontrol ediliyor.

ŞARTLI Nakit Transferi ile ilgili bölümün uzmanları, ?Bu sisteme şu ana kadar hamilelik yardımı için 6 bin aile başvurdu. Ancak fazla bir talep yok' dedi. Uzmanlar, öğrenci yardımı yaptıklarını da belirterek, öğrenci başına 15-20 milyon lira arası karşılıklız aylık yardım yapılıyor. Buna 600 bin aile başvurdu' dedi. Uzmanlar, okul ve sağlık yardımı gibi uygulamaların da olduğunu söylediler. Buna göre, eğitim yardımında birinci çocuk için ayda 13.8 milyon, ikinci çocuk için 12.4 milyon, üçüncü ve diğerleri için de 11 milyon veriliyor.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber