Arınç: 3 bin 600 vakıf eseri restore edildi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, cemaat vakıflarına bu güne kadar verilmeyen değeri verdiklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arınç, Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi. Vakıflarda çalışanlara öğüt veren Arınç, "Tapu müdürlüğünde çalışmaya benzemez vakıflarda çalışmak. Bayındırlıkta çalışmaya benzemez. Onların da çok önemlidir işi ama vakıflarda çalışanlar mutlaka bilmelidir ki her vakfın vakfiyesinde bir dua vardır, bir de beddua. Duaya mazhar olmak büyük bir şereftir. Dünyanızı ahiretinizi kurtarırsınız, bedduasından da sakınmak lazım.? dedi.

Sayıları 166 olan cemaat vakıflarına özel önem verdiklerini aktaran Başbakan Yardımcısı Arınç, ?Sayın Başbakanımızın talimatı ve hükümetimizin gayretleriyle biz cemaat vakıflarına bugüne kadar verilmeyen, hatta gasp edilen haklarını çok büyük ölçüde verdik, veriyoruz çünkü onların hakkıdır. Artık Türkiye'de böyle güçlü bir hükümet var. Kim ne derse desin haklı hakkını alacaktır. Son Vakıflar Meclisi toplantısında 8 gayrimenkulün daha, Surp Pırgiç Hastanesi'nin arsası da dahil olmak üzere, vakıflara yeniden geri verildi. Ellerinde belge varsa, ona sahip olduklarını ispatlayabiliyorlarsa 'Al kardeşim kusura bakma, bugüne kadar bunu işgal etmişiz. Bu senin hakkındır. Helal olsun. Sen hayırlı hizmetine devam et' diyoruz.? şeklinde konuştu.

60 yılda yapılanın 10 mislini 10 senede yaptıklarını söyleyen Arınç, şu ana kadar 3 bin 600 vakıf eserinin restore edildiğini belirtti.

Arınç, "Beni ihmal ettiniz, yıkılmak üzereyim." diyen bir eser olmadığının altını çizerek Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün yatırımlarını anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber